annonse

Ekspert: Dette må Aas gjøre for å få skattemillionene fra Grimstad

AAS
AAS: (Foto: Erik Holand)

+ Det er ingenting i veien for at Einar Aas både kommer tilbake i kraftmarkedet og får tilbakebetalt over 200 millioner i skatt, hevder skattespesialist.

Øystein Bjerkestrand

Det er Dagens Næringsliv som har pratet med advokat Espen Nordbø og Tor Reier Lilleholt i Wattsight analyse om Aas' fremtidsutsikter. 

Lilleholt er tydelig på at Grimstad-mannen bør ønskes velkommen tilbake som krafttrader, men dersom Aas har planer om å rette et skattekrav mot Grimstad kommune, må virksomheten Aas tidligere har drevet være endelig avsluttet. 

Det trenger likevel ikke bety at Aas er ferdig i markedet. 

– Han har ikke gjort noe ulovlig. Han har gjort det han kan for å ordne opp, og alle er fornøyd med avtalen som har blitt inngått, sier Lilleholt til DN. 

Skattereglene sier at man kan gå tilbake to år i tid å få tilbakebetalt skatt. Det gir Aas muligheten til å få tilbakebetalt over 200 millioner kroner av det han betalte i skatt i 2016. 

Avisen har også pratet med advokat Espen Nordbø som er spesialist innen skatterett. Han forteller at Aas både kan drive med krafthandel og ha krav på skattekronene, men da må den tidligere milliardæren bli ansatt i en virksomhet og være lønnstager – ikke næringsdrivende. 

Tidligere denne uken ble det kjent at Einar Aas beholder huset i Grimstad og unngår konkurs etter enighet med Nasdaq-børsen.