annonse

Canvas Hove-eier ned fra inntektstoppen

Skaper Canvas Hove
Skaper Canvas Hove: Vebjørn Teigen Haugerud (t.h.) besøkte bystyret i forrige uke for å orientere om det omdiskuterte prosjektet sammen med medeier Jan Fasting og styreleder Ingunn Kilen Thomassen i Hove Drifts- og Utviklingsselskap. (Foto: Tore Ellingsen)

+ Low Camp-eier Vebjørn Teigen Haugerud (38) som skal bygge Canvas Hove, tronet nest øverst på inntektstoppen i Aust-Agder i 2016. I fjor var inntekten en helt annen.

Marit Elisabeth Strand

38-åringen som bor på Rævesand på Tromøy utmerket seg på skattelistene i 2016, med en inntekt på over 26,5 millioner kroner og en formue på over 56 millioner kroner.

Skattelistene som ble offentliggjort for pressen onsdag, viser at Haugerud hadde en inntekt i fjor på 438.258 kroner og en formue på 16,5 millioner kroner.

LES ALT OM SKATTELISTENE HER:

Haugerud forklarer at toppinntekts-året 2016 var veldig spesielt, og at forskjellen mellom de to årene handler om papirflytting.

– Jeg kjøpte ut en del eiendom fra selskapet mitt til meg privat. 2016 ble derfor et veldig spesielt år økonomisk for meg personlig. Dette var i stor grad et engangstilfelle. Etter at jeg kjøpte ut eiendom ble selskapet mindre verdt, og formuen gikk ned, forklarer Haugerud.

Kommunen på laget

Han eier Low Camp AS sammen med Jan Fasting. Dette selskapet skal drifte den nye campingen Canvas Hove, og får helkommunale Hove Drifts- og Utviklingsselskap AS som medaksjonær.

Satser tungt i år

– Vi har ikke puttet så mye omsetning inn i Low Camp, men de bakenforliggende selskapene er solide. I år satser vi tungt på Canvas Hove, så neste år håper jeg vi får hyggelige tall. Det er hyggelig å satse lokalt, og skape arbeidsplasser i Arendal, sier Haugerud.

maes@agderposten.no