annonse

Her står Mohammed og beskytter antiislamistene: – De må få mene hva de vil

Beskytter
Beskytter: Mohammed Tamer Alshurafa (21) er ikke enig i budskapet som antiislamistene i SIAN fremmer, men er villig til å bruke hele fritiden sin for å beskytte deres rett til også å kunne ytre seg på Arendalsuka 2018. (Foto: ARNE INGMAR EGGEN)

+ Han er selv muslim og bruker fritiden sin til å beskytte antiislamistene i SIAN slik at de også skal ha sin ytringsfrihet på Arendals-uka 2018.

Arne Ingmar Eggen

– Jeg forstår at noen lurer. Men for meg er dette like viktig som å beskytte alle andre som ønsker å ytre seg i et demokratisk samfunn, smiler 21 år gamle Mohammed Tamer Alshurafa.

Hver dag denne uken har han vært å finne som såkalt «Dialogvert» i nærheten av deltagerne på SIAN-standen som forteller at mans egen profet var en terrorist og at sharialovene vil være gjeldende rett når muslimene har overtatt Norge.

– De må få lov til å mene hva de vil. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for, sier 21-åringen.

SE BILDER: Stor bildeserie fra Arendalsuka 2018

Religion ikke tema

Etter at han i 2009 kom til Norge som flyktning, har Mohammed Tamer Alshurafa brukt mye tid på å lære seg norsk kultur og styresett.

Over alt har han følt seg velkommen og ønsker derfor å gi noe tilbake til dette landet som tok så hjertelig imot en familie på flukt.

Det siste året har han tjenestegjort i Kongens Garde.

Ikke med et eneste ord opplevde han å bli diskriminert på grunn av sin kultur eller religion.

– Religion var aldri et tema. Vi fikk tilbud om et eget bønnerom og mat som ikke kommer i konflikt med vår tro. Utover dette opplevde jeg en militærtjeneste som var helt liktjenesten til alle de andre jeg var sammen med, sier han.

LES MER: Her finner du alt om Arendalsuka

Vil bli politi

Nå vil han inn på politiskolen. Men ettersom opptakskravene er strenge, må han bruke det neste året på å forbedre noen av karakterene han fikk på videregående skole.

På spørsmål om hvorfor han ønsker å bli akkurat politi, svarer han raskt:

– Jeg opplever at norsk politi er der for å skape trygget for alle – uansett hvem du er. Her i Norge er ikke politiet noe som Staten bruker mot deg.

Med det voldsomme oppbudet av politi han har opplevd under Arendalsuka 2018, er han bare blitt ende mer imponert over hvordan politiet arbeider.

Så fort ting drar seg litt til, er de der. Men når ting har roet seg, forsvinner de like fort ut igjen.

– Norsk politi er dyktige, sier han.

Vil være der for alle

Selv om det de siste dagene er blitt mye fokus på SIAN – etter at det den første dagen dro seg litt til, understreker 21-åringen at han ønsker å være der for alle.

– Jeg er her for å sørge for at alle skal ha en positiv opplevelse mens de er på Arendalsuka 2018. Selvfølgelig gjelder dette også deltakerne fra SIAN, sier han.

Agderposten: – Hvordan opplever du at andre muslimer ser på din rolle her på Arendalsuka 2018.

Mohammed: – I begynnelsen fikk jeg noen reaksjoner. Men da jeg forklarte hva som var min rolle – at det ikke er å gi min støtte til SIAN, men for å bidra til at alle får bruke sin ytringsfrihet her på Arendalsuka, har jeg bare fått positive tilbakemeldinger.

Agderposten: – Hva tenker du selv om budskapet som SIAN fremmer.

Mohammed: – Så lenge det ikke er i strid med norsk lov, må de få til å mene hva de vil.

SIAN: Positivt konsept

Heller ikke talsmann for SIAN, Lars Thorsen, har noe imot at de såkalte «Dialogvertene» står der.

– Konseptet er veldig positivt. Vi får ro til å snakke med folk uten elementer som stadig forstyrrer, slik vi opplevde i fjor, sier han.

At det må en imam inn – for å roe ned gemyttene når innvandrerungdom lager bråk, synes han ikke er bra.

– Det er selvfølgelig politiet innvandrerungdommene skal lytte til og respektere. Ved bruken av en imam, setter man på mange måter norsk lov til side. Da er vi jo på god vei til å innføre en sharialov, der presteskapet forvalter loven og fungerer som både politi og dommer.

Til tross for disse innvendingene, opplever han heller ikke noen problemer med politiet.

Agderposten: – Men det er mye politifolk her?

Thorsen: – Jeg opplever dette som en realitetsorientering fra politiets side. Når trusselbildet skjerpes, må også de skjerpe sikkerheten. Slik er det dessverre blitt.

Agderposten: – Hvordan opplever du det når politiet griper inn?

Thorsen: – Jeg opplever at de har en svært dempet tilstedeværelse. Men når noe utvikler seg, er de hands on.

annonse