annonse

Flytter demonstrasjon mot rasisme etter sikkerhetsvurdering

AKSJON
AKSJON: De politiske ungdomspartiene samles til en felles aksjon mot tilstedeværelsen til Alliansen og SIAN på Arendalsuka. Her fra mandagens snu ryggen til-aksjon. (Foto: Arne Ingmar Eggen)

+ De politiske ungdomspartiene samles til en felles aksjon mot tilstedeværelsen til Alliansen og SIAN på Arendalsuka.

  • Stein Larsen

Aksjonen skal være i Arendal sentrum klokken 15 onsdag.

Opprinnelig skulle demonstrasjonen vært i nærheten av standene til de nasjonalistiske partiene, men etter ønske fra politiet er de flyttet.

– Etter anbefaling fra politiet på bakgrunn av deres sikkerhetsvurdering har vi valgt å flytte arrangementet til scenen på torvet. Her blir det appeller fra alle ungdomspartiene. Vi er glade for at alle er med og at vi her samarbeider med partier vi normalt ikke samarbeider med, slik som FrP, sier Per Emil Skjelbred i Rød Ungdom.

Stor bildeserie: Se alle bildene fra Arendalsuka 2018

Han vil ikke spekulere i hvor mange som kommer på arrangementet. 229 personer har skrevet at de kommer til å delta på arrangementets facebookside «Nei til rasisme - markering med ungdomspartiene».

– Jeg tror jo ikke det kommer så mange, men vi har sett at massemønstringer mot rasisme har mobilisert tidligere. Det viktigste er å vise at vi ikke aksepterer disse holdningene, sier han.

Skjelbred mener Arendalsuka burde takket nei til de to deltakerne.

– Vi synes det er feil at Alliansen og SIAN får lov å være her. Her burde Arendalsuka sagt nei, ut ifra det hat og den frykt de sprer, mener han.

Les mer: Alt om Arendalsuka

annonse