annonse

Yoga for Jerv: – Vi er som tømmerstokker

KRIGEREN
KRIGEREN: En av mange stillinger Jerv-spillerne prøvde seg på under yogatimen. (Foto: )
INSTRUKTØREN
INSTRUKTØREN: Kelsey Hood instruerte spillerne i yoga.
BALANSE
BALANSE: Tobias Collett hadde prøvd yoga noen ganger før, og fikk vist det.
IKKE FORAN
IKKE FORAN: Andreas Hagen lot andre stå nærmere kona og yogainstruktør Kelsey Hood under treningen. (Foto: )

+ Eks-Amazon og yogainstruktør Kelsey Hood fikk strekt og tøyd Jervs A-lag i de fleste retninger, da de forsøkte en time med yoga.

Frank Johannessen

– Nei, jeg sover, ikke snakke nå, spøker Michael Olusoji Ogungbaro etter timen med yogainstruktør Kelsey Hood. Godt tøyd i alle retninger kjenner han det i musklene, men på en annen måte enn etter en normal trening.

– Det var fint, men litt utfordrende, innrømmer midtbanespilleren.

Stiv som en tømmerstokk

Midtbanespiller Andreas Hagen visste nok bedre enn de fleste hva han gikk til før timen, siden det var kona hans som sto bak treningen, men han innrømmer at det er himmelvid forskjell mellom en fotballspiller og en yogainstruktør.

– Vi er som tømmerstokker, sammenlignet med Kelsey. Men dette er skadeforebyggende og god restitusjon, sier Hagen.

Etter stillinger som «krigeren», «barnestilling», «due» og «nedoverpekende hund» og utallige oppfordringer om å kjenne etter om det strakk i hofta, var de fleste enige i at stivheten nok er et av en fotballspillers kjennetegn.

– Men det blir bedre med trening, du blir mykere, sier Tobias Collett. Han var en av få som klarte å balansere kroppen på bare hendene, og innrømmer at han kjente en del av øvelsene etter å ha gjort dette før.

Et steg videre

Trener Arne Sandstø synes det er fint at laget får prøvd seg på nye ting og tror yoga kan være en god måte å forebygge skader på.

– Vi har tidligere hatt massør til laget og noen av konkurrentene våre på neste nivå har hele tiden folk på disse temaene. Vi er ikke helt der nå. Vi må finne andre veier og da kan dette være et godt alternativ, sier Sandstø.

Han var ikke selv med på treningen, men lot spillerne på egen hånd utforske den alternative treningsformen.

Flinke

Instruktør Kelsey Hood holdt det hele på et enkelt nivå på første trening, med noen utfordringer for de flinkere. Hun synes de gjorde det bra.

INSTRUKTØREN
INSTRUKTØREN: Kelsey Hood instruerte spillerne i yoga. Foto: -
/> Kelsey Hood instruerte spillerne i yoga.

– De er jo stive, slik fotballspillere gjerne er, men de var flinke, med god innsats, sier Hood.

– Det var gøy. jeg har lyst til å prøve igjen. Jeg har prøvd pilates før, og dette var ok, sier Erixon Danso.

– Jeg sliter med ryggen og merket det godt når vi tøyde den. Men jeg tror det vil fungere bra for å forebygge skader, så lenge vi får gjort dette igjen, sier Christopher MacConnacher.

Men noe av det beste med hele treningen, var kanskje å legge seg ned på slutten av økten og bare tømme hodet for tanker, under et lunt teppe.

frjo@agderposten.no