annonse

Rekordsvak åpning på toppnivå: – Uvant

SERIEMESTEREN SLITER
SERIEMESTEREN SLITER: Tittelforsvarer ØIF Arendal og Sondre Paulsen er allerede på hæla etter 29-34 mot Haslum og 27-34 mot Bækkelaget. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
Serieåpningene

+ ØIF Arendal har aldri før stått med null poeng etter de to første rundene i eliteserien i håndball. Klubbveteranen Sondre Paulsen erkjenner at råskapen må frem.

Alexander Nupen

– Vi er ikke vant til å tape håndballkamper, så det er en uvant situasjon. Men vi får i det minste lære av prosessen og komme styrket ut av det. Svaret er ikke enkelt, men sammensatt, mener Sondre Paulsen (31) som har spilt samtlige sesonger for ØIF Arendal på toppnivå siden opprykket i 2009.

I de ti foregående sesongene har ØIF stått med minst ett poeng etter to runder i eliteserien (se faktaboksen).

Spår «kokos-liga»

Den blytunge fasiten til nå i 2019/2020-sesongen for den regjerende seriemesteren er 29-34 mot Haslum og 27-34 mot Bækkelaget.

– Det er ikke godt nok. De to kampene ser like stygge ut, men forskjellen er at vi kom til vanvittig mange sjanser mot Bækkelaget. Men vi brente dem. Det bor såpass mye i dette laget at det kan snu med en topoenger mot Follo søndag. Får vi maskineriet i gang så kan det rulle og gå i lange tider, mener Paulsen.

– Hva sier du til dem som leser 0 poeng på tabellen og roper om krisetilstander?

– Den tabellen har jeg ikke kikket på. Vi vil etablere oss høyt oppe i en serie som kan bli jevn i år. Det kan bli ordentlig «kokos». Haslum og Bækkelaget kan ta poeng fra flere lag i toppen, tror Paulsen, vel vitende om at ØIF allerede nå er fire poeng bak trioen Kolstad, Drammen og Elverum i tet.

68 baklengsmål til nå forteller hvor skoen mest trykker i ØIF-mannskapet.

– Vi har gitt målvaktene altfor dårlige arbeidsvilkår. Med mange bom fremover, så sprer frustrasjonen seg også bakover. Vi må «steppe opp» i forsvar, mener Paulsen som mener det blir for «søkt» å peke på at Kenny Ekman (nå i Runar) mangler i forsvarsrekka.

Vil ikke skylde på skader

– Han var alltid en viktig forsvarsspiller for oss. Likevel tok vi seriegull og kom til sluttspillfinalen selv om Kenny var mye skadet forrige sesong. Da var det andre som tok hans rolle. Det blir også feil å gjemme seg bak skadene vi har nå. Stallen skal være såpass bra uansett, mener høyrebacken som samtidig er enig i at ØIF-mannskapet kan trenge mer av lidenskapen som Ekman var kjent for.

Trener Marinko Kurtovic uttalte søndag at «alle lag klinker til mot seriemesteren, nå kan vi ikke være snille lenger».

– Ja, vi mangler den siste lille råskapen. Da vil ting falle mer vår vei, som at vi fanger flere returer og scorer enkle mål. Vi må ofre det som skal til for å hjelpe sidemannen. Alle har hatt en runde med seg selv, samtidig som det ligger et ekstra ansvar på oss rutinerte. Vi må gå foran i krigen. Jeg har heller ikke levert godt nok til nå, sier en selvkritisk Sondre Paulsen som har sju mål på de to rundene i eliteserien.

alnu@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.