annonse

Jervs matchvinner: – Fullt mulig med opprykkskvalik nå

DANSKEN AVGJORDE
DANSKEN AVGJORDE: Mathias Wichmann (til høyre i klynga) feirer 1-0-scoringene sammen med Jerv-kompisene. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)
DELT TOPPSCORER
DELT TOPPSCORER: Her lager Mathias Wichmann 1-0 mot Raufoss. Dansken har nå fem seriemål for Jerv og er delt toppscorer i klubben denne sesongen. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)
STRAFFEBOM
STRAFFEBOM: Simon Larsen misbrukte straffe etter 15 minutters spill (Foto: ELISABETH GROSVOLD)
Kampfakta, runden og tabell i 1. divisjon herrer

+ Mathias Wichmann sørget for at Jerv hektet seg på i kampen om en topp 6-plassering og jakten på opprykk til Eliteserien. – Det er fullt mulig med kvalik, sa matchvinneren mot Raufoss.

Alexander Nupen

Etter 1-0-triumfen på Levermyr ligger Jerv fortsatt på 9. plass i 1. divisjon, men avstanden til sjetteplassen er nå bare fem poeng når åtte runder gjenstår.

Sjekk komplett kampreferat og se høydepunktene fra Jerv - Raufoss her

Lag 3-6 spiller opprykkskvalifisering ved sesongslutt.

– Det er det vi jobber mot, kamp for kamp. Allerede onsdag er det sjanse for å hente tre poeng igjen – mot Ull/Kisa. Klarer vi å bikke de jevne kampene til vår fordel, så ser jeg ikke hvorfor vi ikke skulle ende i topp 6, sier Jerv-kaptein Mathias Wichmann til Agderposten.

– Vi er inne i en veldig spennende måned, med kamper mot lag rundt oss. Så avslutter vi perioden med kampen mot Start. Det gjelder å bite fra seg så godt vi kan, så får vi se hva det holder til. Men vi har helt klart satt oss i posisjon, sier Jervs hovedtrener Arne Sandstø.

– Helt nydelig

Grimstad-klubben har 4-1-1 på sine seks siste matcher. 

0-4-blemmen mot serieleder Aalesund i forrige runde ble blåst bort i vindkulene på Levermyr.

Mathias Wichmann viste vei til nettmaskene ti minutter etter at lagkompis Simon Larsen hadde misbrukt straffespark.

– Deilig og helt nydelig å bli matchvinner, særlig i en slik «krigekamp. Jeg bare måtte få ballen det siste stykket over streken. Men det holdt, sier midtbaneankeret.

Daniel Aase ble klønete felt av Raufoss-forsvar Edvard Race. 

Simon Larsen avsluttet svakt på keeper. Ole Kristian Gjefle Lauvli ga en retur som bortelaget beinet unna.

Larsen scoret spillemål mot Skeid i 5-1–seieren i forrige hjemmekamp, og hadde også flere straffescoringer i sin tid i Start.

Mathias Wichmann har scoret på to straffer før i år. 
– Men jeg bommer hjemme mot Sogndal (1-1) i sommer. Derfor var det Simons tur nå. Hvis ikke han hadde hatt lyst, så hadde jeg skutt. Det var avtalt på forhånd, forteller Wichmann.

Delt toppscorer

– Da tar du straffe neste gang?

– Det får treneren avgjøre. Men jeg er klar, sier 28-åringen fra Aalborg, som nå står med fem mål i 2019-sesongen.

Han er delt toppscorer i Jerv med Ole Marius Håbestad og avreiste Chuma Anene (som scoret sitt første mål for Crewe på nivå 4 i England lørdag).

Nå har Wichmann allerede innfridd målsettingen han lanserte før seriestarten.

– Veldig fornøyd. Men jeg burde hatt flere assist og et par mål til, påpeker han, og tenker også på den misbrukte megasjansen mot Raufoss i søndagens kamp.
Wichmann skjøt rett på Raufoss-keeperen fra 12 meters hold etter 80 minutter.

– Fem mål av en sentral midtbanespiller som Wichmann er veldig solid. En klok spiller. Når klima er riktig, så dukker han opp, påpeker Sandstø.

Etter 75 minutter kunne Anton Henningsson ha laget 1-1. 

Raufoss-spilleren vendte opp og skjøt utenfor målet.

Jerv-debutanten David Faupala erstattet Ole Marius Håbestad de siste ti minuttene av ordinær tid. 

Tverrliggertreff

Den franske spissen var nær en målgivende pasning da han «chippet» ballen til Torje Wichne som lobbet kula i tverrliggeren like før ordinær tid var omme.

På overtid fikk Faupala sjansen til å score selv og gjøre en drømmedebut, men avslutningen ble blokkert. 

– Han har litt å gå på i «fitness». Etter to-tre uker med fotballbiten, så tror jeg vi skal se en hvassere versjon av ham, sier Sandstø.

Raufoss ropte på straffe helt på tampen uten å dommeren gjorde tegn til å reagere.

Jerv startet med en uvant variant offensivt: Midtstopper Simon Larsen utgjorde en tredje spiss sammen med Luke Ferreira og Ole Marius Håbestad.

– Vi spilte heller ballen over – eller rundt – Raufoss for ikke å gi de unødige kontringer. De fikk færre overganger enn sist (2-4-tap borte), forklarer Jerv-trener Arne Sandstø.

– Vi burde ha scoret to mål til i 2. omgang. Men når vi ikke klarer å punktere matchen, så blir det en slitekamp mot et fysisk sterkt lag. Det blir hjertet i halsen noen ganger etter mye klabb og babb, men de har ikke mange store sjanser. En fortjent seier, men vi har spilt vesentlig bedre enn dette, oppsummerte Sandstø.