annonse

Havnaa-kompis tjente millioner på å møte verdensstjerne

: Otto Wallin, right, of Sweden, punches Tyson Fury, of England, during their heavyweight boxing match Saturday, Sept. 14, 2019, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken) (Foto: )

+ Svenske Otto Wallin slo godt fra seg, men måtte til slutt gi tapt for britiske Tyson Fury. Likevel kunne han smile hele veien til banken.

Jon Andreassen

Svensken, som i flere perioder har bodd og trent sammen med Kai Robin Havnaa i Arendal, var levnet små sjanser i forkant av matchen til tross for at han sto med 20 strake seire.

På forhånd var det kjent at han ville tjene flere millioner på kampen uansett utfall. Ved seier kunne han sikre fremtiden til familien. 

– Det er syke penger, og jeg tjener bra på å gå denne matchen, uttalte han til svenske Aftonbladet i forkant av oppgjøret. 

Fury på sine side har en avtale med TV-giganten ESPN på en milliard kroner for fem kamper, hvor han selv kan plukke motstandere. 

Dopmisbruk og tragedier

Kampen var en del av tidligere tungvektsmester Tyson Furys vei tilbake til verdenstoppen.

Etter å ha slått Vladimir Klitsjko i 2015, har karrieren til «Gipsy king» nærmest gått i grus på grunn av dopmisbruk og andre personlige tragedier.

Svenske Wallin omtalte på forhånd kampen som sitt livs mulighet, og mange eksperter har uttalt at Wallin var et overraskende motstandervalg av langt mer meriterte Fury.

Imponerte stort

Men Wallin viste seg ikke som noe lett bytte for den godt over to meter lange mannen kjempen fra Storbritannia.

Etter å ha imponert stort i begynnelsen av matchen, og påført sin motstander et heftig øyekutt, gikk Wallin tom mot slutten.

Han kjempet imidlertid tappert i de siste rundene og unngikk dermed et knockout-tap.

Det ble uansett et klart nederlag på poeng.

Wallin trenes av Joey Gamache, som i mange år også var trener for Kai Robin Havnaa.

jon.andreassen@agderposten.no