annonse

Høyreback Skogmo avgjorde med praktscoring

LANGSKUDD:
LANGSKUDD: Jens Kristian Skogmo sendte Arendal Fotball i ledelsen med et fantastisk langskudd,. (Foto: Elisabeth Grosvold)
MOT FREDRIKSTAD:
MOT FREDRIKSTAD: Arendal Fotball tar imot Fredrikstad. (Foto: Elisabeth Grosvold)
Runden og tabellen i 2. divisjon avdeling 1

+ Jens Kristian Skogmo ble den uventede Arendal-helten søndag. Hans nydelige scoring fra nærmere 30 meter sørget for 2-1-seier og tre sterke poeng mot Fredrikstad.

  • Tobias Bjerkholt Svensson

– Vi viser at vi klarer å slå de beste når det gjelder. Vi burde ha scoret mer i andre omgang, men spiller en god kamp mot et godt lag, fastslår Arendal-trener Steinar Pedersen etter kampen.

Kampen startet relativt jevnt, men den sovende fotballgiganten fra Østfold hadde ett ørlite grep på de innledende minuttene. 

Dette skulle ikke vare lenge. De hvitkledde fra Arendal svarte med en rekke flotte angrep i minuttene senere, men resultatløst. Arendal viste en tydelig styrke i kontringsspillet.

Etter drøyt 18 minutter kunne de tilreisende fra Fredrikstad juble. Den tidligere Brann-spilleren Henrik Kjelsrud Johansen som ble hentet til rødtrøyene i sommer satt ballen umarkert i nettet bak Arendals Leopold Wahlstedt. 

Bare fem minutter senere så det ut til å bli enda verre for Arendal. Fredrikstads nummer ni, Tim Nilsen, kom helt alene med Leopold Wahlstedt. Han evnet derimot ikke sette ballen i mål for de røde. 

Store sjanser

Det skulle heller ikke mangle med sjanser for Arendal. Jeppe Illum stod frem som en av de store offensive spillerne i den første omgangen. 

Etter omkring en halvtime fikk Fredrikstads forsvarsspiller Stian Stray Molde marsjordre fra dommer Bodding. Det røde kortet kom kontant etter en grusom takling med knottene først. Heldigvis for Arendal ble ikke Fabian Stensrud Ness skadet i hendelsen. 

Arendal tar kontant over spillet. Omgangens store spiller for de hvite, Jeppe Illum, skyter Arendal tilbake i kampen rett før hvilen. Fra 12-13 meter fyker ballen i mål til venstre for målvakten. Dette skjedde ikke uten store protester fra Fredrikstadspillerne. 

Når de to lagene gikk til pause på 1-1 var det definitivt Arendal som kunne se mest fremt til andre omgang. Selv om Henrik Kjelsrud Johansen førte Fredrikstad opp i ledelsen etter 18 minutter var det ikke mye å juble for hos «Aristokratene». Etter 28 minutter ble midtstopper Stian Stray Molde utvist etter en stygg takling på Fabian Stensrud Ness. Det røde korte snudde kampen helt i Arendals favør. Jeppe Illum førte de hvitkledde i ledelsen etter 41 minutter med en strøken volley som endte til venstre for Fredrikstads keeper.

Tok tidlig ledelsen

Etter få sekunder i andre omgang ble Arendal tvunget til å gjøre et bytte. Kim Kvaalen gikk av til fordel for Jacob Rasmussen. 

Det ble litt av en drømmestart for Arendal etter pausen. Jens Kristian Skogmo sendte Arendal i ledelsen. Målet kan sies å være en god søknad til årets mål for de hvitkledde. Skogmo sendte ballen fra 25 meter og skrått hold opp i motsatt kryss. 

Ledelsen burde ha blitt økt etter omkring 13 minutter. Både Fabian Stensrud Ness og Tobias Arndal fikk avslutte fra relativt nært hold, men maktet ikke å sette den bak Fredrikstads målvakt. 

Den gamle Jerv-spilleren, Andreas Hagen, dro på seg et gult kort da han felte Tobias Arndal og lagde frispark i god posisjon ved omkring 20 meter. Jeppe Illum sendte frisparket svakt i muren. 

Etter 20 minutter var det nære på for Fabian Stensrud Ness. Spissen fikk lov til å avslutte fra 16 meter og sendte den rett utenfor høyre stolpe. 

Preben Skeie kom inn for Tobias Arndal etter halvspilt andre omgang. På banen var det fortsatt Arendal som sto for det meste av banespillet og de store sjansene. 

Overtallet til Arendal førte til en rekke kontringssituasjoner, men dette førte lite med seg. Et Arendal-lag som gikk rett i ledelsen etter pause la seg betraktelig lavere jo nærmere fulltid det ble. 

Håvard Meinseth fikk noen få minutter på slutten av kampen. En av banens beste, Jeppe Illum, gikk av til fordel for Meinseth. 

Fredrikstad har imidlertid presset de siste minuttene av kampen. Rødtrøyene fra Østfold fikk blant annet frispark fra 20 meter i overtidsminuttene. Skuddet gikk himmelhøyt over. Leopold Wahlstedt dro på seg et gult kort for drøying av tid rett før slutt. 

Det ble til slutt 2-1 til Arendal på NORAC Stadion denne søndagen til stor jubel hos Steinar Pedersen og hans mannskap. Etter at Jens Kristian Skogmo sendte Arendal i ledelsen rett etter hvilen så de hvitkledde seg ikke tilbake og seilte komfortabelt inn til tre nye viktige poeng. 

Les oppdateringer fra kampen nedenfor: 

SLUTT: Arendal Fotball slår Fredrikstad på eget kunstgress! Og det er høyreback Jens Kristian Skogmo som blir den store helten med sin praktscoring fra nærmere 30 meter. 

95.: Nieves med et forferdelig forsøk fra drøyt 20 meter. Dermed tyder alt på at det blir tre poeng for Arendal Fotball. 

84.: Skeie skjærer inn og forsøker å finne lengste hjørne, men FFK-keeper Jenssen redder enkelt. 

74.: Tidligere Jerv-spiller Andreas Hagen er på vei gjennom, men pasningen når ikke helt frem. FFK litt mer med i kampen nå. 

66.: Fantastiske kombinasjoner av vertene, men Ness avslutter noen få centimeter utenfor fra 14 meter. 

65.: Det er fremdeles Arendal Fotball som har initiativet i kampen. FFK kun sporadisk inne på Arendals banehalvdel. 

50.: MÅÅÅL! 2-1: Jens Kristian Skogmo strekker vrista fra rundt 25 meter(!) og ballen fyker inn i lengste hjørne. En fantastisk scoring av høyrebacken!

49.: Da er vi i gang igjen. Rasmussen tester skuddfoten fra 20 meter, men blokkeres av en FFK-spiller. 

PAUSE: Det står 1-1 på Norac Stadion etter de første '45. Arendal Fotball startet best, men fikk en kalddusj da Henrik Kjeldsrud Johansen stanget inn ledelsen for FFK. Men kampbildet snudde igjen da Stray Molde fikk rødt kort for en stygg takling. Like før pause utlignet Illum, og Arendal Fotball er dermed på offensiven foran andre omgang. 

41.: MÅÅÅÅL! 1-1: Illum banker ballen opp i lengste kryss fra 16-meterstreken. Assistentdommeren vinker først for offside, men etter en kjapp dialog med hoveddommer blir scoringen likevel godkjent.  

40.: Arendal Fotball styrer kampen med én spiller mer, men sliter med å komme til de store sjansene. 

28.: Fredrikstad-spilleren Stian Stray Molde får rødt kort! 

24.: Tim Nilsen alene gjennom, men Wahlstedt leverer en meget sterk redning. 

21: Enorme sjanser for Arendal Fotball! Det er Illum som til slutt får muligheten fra fem meter, men en utrolig blokk redder for FFK. 

18.: MÅL! 0-1: Fredrikstad tar ledelsen etter et vakkert angrep. Begby slår perfekt inn fra venstre på pannebrasken til Kjeldsrud Johansen som helt umarkert kan stange ballen i nota. 

14.: Fabian Ness rekker nesten frem på et innlegg fra venstre, men Fredrikstad kan ta over. Fremdeles 0-0, men Arendal Fotball har vært det førende laget. 

10 min.: God mulighet for Arendal Fotball etter et innøvd frisparktrekk, men Conrad Wallem treffer ikke godt i avslutningen fra 8 meter.