annonse

Sprengte deltakerrekorden – se video og stor bildeserie fra Olasheiløpet

MANGE OM BEINET
MANGE OM BEINET: Starten i alle de tre klassene gikk fra Lillesand stadion lørdag klokka 12.00. (Foto: ALEXANDER NUPEN)
RASKEST IGJEN
RASKEST IGJEN: Kristiansandsbosatte Øystein Sylta tok en ny seier i Olasheiløpet da han fullførte langløypa på 1.08,06. (Foto: ALEXANDER NUPEN)
Topp 3 i de tre klassene i Olasheiløpet 2019

+ En ekstra løype bidro til å lokke hele 240 deltakere til den niende utgaven av Olasheiløpet i Lillesand. Sjekk video og stor bildeserie av terrengløperne her.

Alexander Nupen

Arrangøren Lillesand IL fristet med en splitter ny kortløype over 3,5 kilometer som samlet 58 deltakere i premieren.

Det sørget for ny deltakerrekord med totalt 240 løpere i sving i de tre traseene.

Fra før inneholder terrengløpet to lengre løyper på henholdsvis 9.5 og 15.8 kilometer.

Den forrige deltakerekorden lød på 218 fra 2015, opplyser løpsleder Thor Bylund.

Storfornøyd arrangør

– Vi er kjempefornøyd. Veldig moro. Da kan det kanskje fungere som en rekrutteringsløype. Så får vinne på noe mer til 10. årsjubileet neste år, sier Bylund.

Han ble selv klokket inn til 1.29,07 i langløypa til tross for laserbehandling etter knetrøbbel og en Paracet før start.

– Men det plaget meg ikke underveis. Det er vel et to-tre minutter bak pers, sa en likevel fornøyd Bylund.

Opptakt til Svalandsgubben

Øystein Sylta var nok en gang raskest i langløypa, med 1.08,06.

RASKEST IGJEN
RASKEST IGJEN: Kristiansandsbosatte Øystein Sylta tok en ny seier i Olasheiløpet da han fullførte langløypa på 1.08,06. Foto: ALEXANDER NUPEN

– Dette var veldig gøy. Jeg liker dette løpet godt. Løypen er variert og teknisk, samtidig man kan ha fra fart både i starten og på slutten. Jeg har ikke noe å klage på, sa Sylta som brukte Olasheiløpet som en opptakt til Svalandsgubben senere i høst.

– Jeg kaller dette for «Minigubben». Det likner veldig, bare litt kortere, sa bergenseren som har vært bosatt i Kristiansand i en årrekke hvor han nå er idrettslærer ved KKG.

– Hvordan er det å bidra til deltakerrekord her i Olasheiløpet?

– Veldig gledelig. Ingenting er bedre enn at disse lokale løpene vokser. Folk må bare komme seg ut. Dette er for alle. Veldig fint at de har distanser som kan passe alle, inkludert barneløpet (den nye kortløypa). Det betyr mye, også for vår del. Da blir dette familieaktiviteten på en lørdag for oss, sier tobarnsfaren Sylta.

PS: Deltakertallene i årets utgave er noe justert etter første publisering av denne saken, i henhold til de endelige resultatlistene fra arrangøren.