annonse

– Vanligvis ser jeg kamper på nytt. Ikke denne

STOR REVANSJELYST
STOR REVANSJELYST: Målvaktsduoen André Bergsholm Kristensen og Åsmund Strat (bak) under fredagstreningen i Nedeneshallen. (Foto: )

+ ØIF Arendal-målvakt André Bergsholm Kristensen ville ikke se video av den stygge smellen i seriepremieren. Nå skal skuldrene senkes borte mot Bækkelaget.

Alexander Nupen

Forsvars- og keeperarbeidet sviktet hos den regjerende ligamesteren i 29-34-tapet mot Haslum i eliteseriestarten sist lørdag.

Kun åtte redninger og en redningsprosent på 20 ble det på duoen Åsmund Strat og André Bergsholm Kristensen totalt, ifølge klubbens egne tall.

– Jeg var nervøs og spent før første kamp, og det hadde litt å si for min prestasjon. Det var litt høye skuldre, erkjenner Bergsholm Kristensen.

– Ikke skremt

– Men har det å gjøre med at Kristijan Jurisic (skadet førstekeeper) er ute?

– Nei, jeg blir ikke mer nervøs av det. Det er en morsomt utfordring. Jeg synes håndball er gøy, og det skremmer meg ikke, sier 19-åringen som stod for Norge i ungdoms-VM i sommer.

– Som målvakt blir de dårlige kampene mer synlig, når man står bakerst der alene. Men jeg kan ikke bruke mye energi på det, mener Sandefjord-gutten.

– Hva gjør du for å snu det?

– Jeg har valgt ikke å se Haslum-kampen på nytt, fordi da er jeg redd for at den dårlige opplevelsen fortsetter. Vanligvis ser jeg kamper på nytt, men ikke denne. Jeg har prøvd å legge det helt bort og heller fokusere på neste trening.

– Hva må du rette på inn mot Bækkelagskampen?

– Det er en helhet. Jeg må egentlig slappe av litt mer. Stå på instinkt, for da er jeg best. Jeg må ikke tenke så mye og ha tro på det jeg gjør. Man blir ikke en dårlig keeper av kun én kamp. Hele laget er klare for å slå tilbake. Vi skal fremstå som et revansjesugent lag og gjøre en god kamp, svarer André Bergsholm Kristensen.

Tror på A-landslaget

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic er selv tidligere toppkeeper.

– Både Åsmund og André vet sine roller og tar ansvar for det. André har tatt skikkelig ansvar og vært god på trening i hele uken. I starten av kampen mot Bækkelaget slapp han inn mål som han normalt ikke gjør. I europeiske topplag er det keeperen som løfter forsvarsspillet når det ikke fungerer. Det sender et signal. André skal få den tiden han trenger. Det kommer til å svinge, men vi skal ikke stresse med ham. Da tror jeg han får en kjappere utvikling enn folk forventer. Han skal vokse inn i dressen han har fått. Han er absolutt en fremtidig A-landslagsspiller. En dønn seriøs gutt, skryter Kurtovic som testet klubbløse Adin Sehovic i mål før seriestart.

– Men det er et ikke-tema nå, understreker ØIF-treneren som vil at laget særlig får tilbake «attityden» og spillegleden mot Bækkelaget i søndagens kamp i Oslo.