annonse

Derfor sa Sandstø ja til ny Jerv-kontrakt

Ut 2022
Ut 2022: Hovedtrener Arne Sandstø blir værende i FK Jerv i totalt sju sesonger med den nye avtalen som partene er enige om. Han var på utgående kontrakt i høst. Her er Sandstø på torsdagens trening sammen med Thomas Zernichow og hjelpetrener Jahn Robert Holmgren. (Foto: Alexander Nupen)
meritter for Arne sandstø i jerv

+ Hovedtrener Arne Sandstø har forlenget kontrakten til å gjelde ut 2022. Innen da skal Jerv igjen kjempe om opprykk til Eliteserien, varsler han.

Alexander Nupen

Styret i FK Jerv tilbød Sandstø en treårskontrakt som han takket ja til, opplyste 1. divisjonsklubben fredag ettermiddag.

– Vi mener Arne er rett person for fortsatt å ha ansvaret for det sportslige på vår A-lagssatsing. Han bryr seg om FK Jerv som klubb og ønsker å bygge kultur samtidig som han vet at det må tas noen ekstra tak i hverdagen for at klubben skal kunne ta nye steg, sa daglig leder Trond Christoffersen i en pressemelding.

Frir til Grimstad

– Trond har gode og mange spennende tanker som daglig leder om hvordan vi skal ta det neste steget som klubb og bli stabile der. Vi har de rammene vi har, men det går blant annet på effektivisering. Vi er avhengig av at Grimstad er med på tankene som kommer. Det er mange som mener noe, og det er vrient å finne en fasit. Finner vi vår vei, så er det ingen begrensninger, sier Arne Sandstø til Agderposten.

– Topp norgesnivå

– Hva ser du for deg i treårsperioden frem mot høsten 2022?

– Vi skal kjempe om kvalik til å rykke opp. Det er en klar målsetting/visjon. Så handler det om å finne den best mulige veien for å oppnå det. Og der har Trond vært tydelig.

– Hva sier du til dem ønsker forandring på hovedtrenersiden?

– De vil alltid finnes. Det blir feil om alle er enige om alt. Noen vil at vi skal spille med én spiss, andre vil ha to eller tre spisser. Men man må blant annet se på hvordan vi forbereder oss til treninger og kamper. Der holder vi topp norgesnivå, hevder Sandstø.

– Det er ingen hokus pokus. Kun prosess og hardt arbeid gjelder, tilføyer 52-åringen.

I debutsesongen som Jerv-trener bidro Sandstø til en klubbhistorisk god 3. plass i 1. divisjon og en tapt opprykksfinale i 2016. Deretter er det blitt to tunge sesonger målt i tabellplasseringer (13. plasser) før pila peker noe oppover igjen nå.

Peker på lavere alder

Statistikken viser at Jerv har vunnet hver tredje seriekamp (37 av 111) med Sandstø ved roret.

– Det er ekstremt tabloid. Møter man Liverpool så får man 0 i seiersprosent, men det kan være en god prestasjon likevel. Driver man over tid, så tar man steg, mener Sandstø som mener det er en vesensforskjell mellom 2016-laget og dagens mannskap.

– Gjennomsnittsalderen. Jeg tror vi har den nest yngste troppen i 1. divisjon nå. I tillegg har vi et budsjett som plasserer oss på 10./11. plass. Likevel er vi ikke fornøyd med 9. plass. Nå går vi inn i en veldig spennende måned som avsluttes med kampen mot Start. Taper vi de tre neste kampene kjemper vi der nede. Vinner vi så har vi en unik mulighet til å spille oss i posisjon til topp 6 og kvalifisering, sier Sandstø i Jerv som møter Raufoss hjemme på Levermyr søndag.