annonse

Fullt kok i lokaloppgjør: – Den verste kampen jeg har dømt

FULL FYR
FULL FYR: Det var amper stemning på Hisøybanen da hjemmelagets reserver tok imot Trauma 2. Dette bildet er tatt under en annen kamp. (Foto: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN)

+ Dommer Stian Rasmussen omtaler torsdagens reservelagskamp mellom Trauma og Hisøy som sitt verste oppdrag noen gang, og sammenligner den med hatoppgjøret Serbia – Kosovo.

Jon Andreassen

– Det er den verste kampen jeg har dømt. Jeg ser for meg at det er sånn det er å dømme Kosovo mot Serbia, sier dommeren til Agderposten dagen etter det knalltøffe lokaloppgjøret på Hisøybanen som endte 5–1 til bortelaget.

Hele 150 mennesker var til stede på derbyet på nivå 7.

Slag eller skulder?

Agderposten fikk i etterkant tips om at det hadde vært flere stygge situasjoner underveis i kampen. En svært hard duell tidlig i oppgjøret skal ha vært roten til det ufine spillet som fortsatte utover i kampen.

Det Hisøy-leiren mener var et slag med albuen fra en Trauma-spiller, betegnes som en skulder mot skulder-duell av de blå fra Tromøy.

– Jeg vurderer det også til at det er en skulder mot skulder-situasjon. Den er tøff, men ikke stygg, slik jeg ser og vurderer det, sier dommer Rasmussen.

– Jeg sto to meter unna, og vår spiller blir først løpt i senk utover sidelinja. Deretter kommer han tilbake med en knallhard, men helt ren skulder. Det var ingen albue. Kall det gjerne en hevnaksjon, men den er helt godkjent – og han vinner ballen, sier Trauma-trener Gaute Haugenes.

– Klart rødt kort

Hisøy-trener Kjell Øystein Larsen er av en annen oppfatning.

– Det er en stygg albue som treffer vår spiller i hals- og ansiktsregionen. Jeg mener det er et klart rødt kort, men hvis ikke dommeren ser det så ser han det ikke. Jeg kan ikke slakte en dommer i 6. divisjon, sier Larsen – som selv har vært dommer i en årrekke.

– Mine gutter blir jo ikke snille utover i kampen de heller, men hovedårsaken er nok at den hevnaksjonen ikke blir tatt tak i, legger han til.

– Hårreisende oppførsel

Dommer Rasmussen mener for øvrig oppførselen på banen var hårreisende og ufin fra begge lag. Det skal blant annet ha blitt slengt en rekke skjellsord mellom spillerne på de to lagene.

– Det var veldig mange usakligheter og usportslige ting. Jeg var forberedt på at det kunne bli ille, og jeg er glad for at det ikke var en dommer på 19 år som ble satt opp på denne kampen, sier han.

Selv har 37-åringen tre års erfaring som dommer. Det høyeste nivået han dømmer på er 5. divisjon, og da har han i tillegg med seg to assistentdommere.

– Dette var en kamp i 6. divisjon, men begge lag hadde med seg gode spillere fra høyere nivå. Denne kampen holdt derfor i praksis et mye høyere nivå enn 6. divisjon. Kretsen burde nok vurdert assistentdommere her, sier han.

Kapteinen ba om flere kort

– Du omtaler det som din verste kamp, men deler likevel bare ut tre gule kort?

– Ja, det gjør jeg, men det hadde vært fullt mulig å dele ut et tosifret antall. Allerede tidlig i kampen kalte jeg til meg begge kapteinene for å gi beskjed om at de måtte roe ned spillerne, sier han.

Dette bekreftes av Trauma-kaptein Wilhem Pepa.

– Det er overraskende at det bare blir tre gule. Jeg ga faktisk beskjed til dommeren om at han måtte begynne å gi gule kort, for jeg hadde allerede sagt ifra til mine spillere om at de måtte roe seg, sier den tidligere Arendal-spilleren.

– Hadde han gjort det kunne det kanskje roet seg, men det kunne også blitt verre dersom rød farge hadde dukket opp.

– Har vært med på verre

Pepa mener imidlertid at han har spilt kamper som har vært styggere enn den mot Hisøy 2.

– Det var tøffe tak fra begge la, og det blir harde dueller i en sånn kamp. Jeg er enig i at det var mye klaging fra både tilskuere, ledere og spillere fra begge lag og etterslengere. Det blir sånn i de kampene, sier angriperen.

Også Trauma-trener Haugenes mener han har vært med på verre.

– Riktignok på høyere nivå. Her var det veldig mye på spill, begge kjemper om opprykk og det er full tenning av diverse årsaker. Når det er sagt så ønsker vi Hisøy alt godt, og har aldri sagt et negativt ord om dem i offentlighet, sier treneren.

– Jeg synes dommeren var god med unntak av at vi skulle hatt et straffespark eller to, legger han til.

– Over streken

Hisøys Kjell Øystein Larsen oppsummerer kampen på følgende måte:

– Det beste laget vant. Det er et tøft lokaloppgjør med enkelte situasjoner som er over streken. Men alle kan gå på beina igjen i dag. Trauma har mange gode fotballspillere, men i torsdagens kamp var det også mye tull, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.