annonse

Express misbrukte matchball i toppkampen

DEPPING
DEPPING: Express-kaptein Olav Hovstad rett etter at 0-1-tapet mot serietoer Søgne var et faktum på Fevik stadion. (Foto: Alexander Nupen)
AVGJØRELSEN
AVGJØRELSEN: Christian Rogstad har nettopp satt inn matchvinnerscoringen etter 20 minutters spill. (Foto: Alexander Nupen)
Kampfakta, runden og tabell

+ Express tapte kampen som langt på vei kunne ha sikret opprykket til 3. divisjon.

Alexander Nupen

Serietoer Søgne vant 1-0 på Fevik stadion torsdag kveld og skapte dermed fornyet spenning i toppen av 4. divisjon.

Express hadde sjansen til å lede med 10 poeng med 15 poeng igjen å spille om.

Nå er avstanden istedet fire poeng.

- Jeg synes vi var skikkelig dårlige mot Søgne, sa Express-kaptein Olav Hovstad rett etter kampslutt.  

- Er det opprykksnerver?

- Nei, jeg tror ikke det har noe med det å gjøre. Vi kom fra en tøff kamp mandag (2-1-seier mot Våg), uten at det er noen unnskyldning. Men Søgne fikk kampen inn i sitt spor. I 2. omgang sluttet vi å spille i fotball. Vi bare "polte" ballen, uten å være gode på det. Markus (Ringberg, 43 år) vant i lufta, men vi fylte ikke på bak, mente han. 

- Med ti poeng hadde det vært kjørt. Nå er det vidåpent. Søgne er et godt lag. De kriger og vinner masse jevne kamper. Vi har beintøffe kamper igjen. Men det skal ikke glippe. Vi bare gå i oss selv, ta et møte på mandag og finne ut av hva som gikk galt. Vi må ikke være redde for å spille fotball. Vi mistet ballen 50-60 ganger på enkle pasninger. Litt skummelt at det skal være så stor forskjell mellom vårt beste og dårligste. Vi var redde for å score mål og få litt vondt, mente Hovstad.

- Vi har hatt en veldig avslappet forhold til tabellposisjonen. Vi ligger der fordi vi fortjener det. Vi har bøttet inn mål, men dette var første kampen vi gikk målløse av banen. Men i dag funket ingenting, tilføyde han. 

Nikket i tverrliggeren

Vinnermålet kom etter 20 minutter etter at Express ikke fikk klarert skikkelig i forsvar.

Søgne to store sjanser rett etter sidebyttet til å øke ledelsen. 

Express skapte få store sjanser. 

Nærmest utlikning var kaptein Olav Hovstad som nikket ballen i tverrliggeren etter corner 62 minutter. 

- Den var stor. Men det er det vi har. Nå er det ikke annet enn å slappe av godt i helgen, og så reise til Flekkefjord for å vinne neste lørdag. Vi tåler ett tap til. Men jeg vil at det skal komme i siste seriekamp, når det er avgjort, mente Hovstad.

Det svært formsterke Søgne-mannskapet tok sin sjette strake seier, mens Express gikk på sitt første tap etter fire triumfer på rad.