annonse

Sjekk superkontrasten for Jervs nye spiss

FØRSTE TRENING
FØRSTE TRENING: David Faupala i aksjon på sin første fellestrening med FK Jerv på Levermyr torsdag. Han spilte sin forrige kamp i mai, men kan gå rett inn på laget søndag. (Foto: Alexander Nupen)
David Faupala (22)

+ David Faupala har scoret mot Chelsea foran 41.000 tilskuere. Nå ligger han an til Jerv-debut foran kanskje 1.500 tilskuere mot Raufoss.

Alexander Nupen

Den ferske Jerv-spissen hadde sin første fellestrening på Levermyr torsdag.

Franskmannen hadde sjansen til å fortsette i Apollon Limassol, hvor han scoret et praktmål mot Lazio i Europaligaen i november i fjor.

– Jeg ønsket heller å komme nærmere Europa. Noen ganger må man ta ett steg bakover i et forsøk på å gå høyere. I dette laget vil jeg finne selvtillit og bygge meg opp igjen, sier David Faupala til Agderposten.

Møtte stjernene

Den 21. februar 2016 scoret han for Manchester Citys A-lag mot Chelsea foran over 41.000 tilskuere på Stamford Bridge i 1-5-tapet i FA-cupen.

Verdensstjernene Eden Hazard og Diego Costa var blant motstanderne i matchen.

– Jeg tenkte «wow!» da jeg ankom stadion. Det var utrolig. Men da kampen var i gang, så glemte man alt rundt og bare fokuserte på kampen, gjenopplever David Faupala.

– Hvordan blir kontrasten mellom 41.000 tilskuere og kanskje 1.500 tilskuere nå på søndag?

– Det vet jeg ikke ennå. Jeg er kommet hit for å spille fotball. Det er det viktigste. Men det er stor kontrast ja, hvis jeg tenker tre-fire år tilbake, svarer han.

Faupala, som opprinnelig var i U23-stallen, forteller at han fikk trene åtte måneder med A-laget til City. Patrick Vieira var hans trener på U23-laget før han ble tatt opp av Manuel Pellegrini. Deretter var Pep Guardiola sjefen i et par måneder før utlånet til Breda høsten 2016.

– Den store fotballdrømmen er å spille i tysk Bundesliga, for eksempel i Borussia Dortmund som er favorittklubben min, forteller Faupala.

Statusen på spisskollegene Alexander Dang (småskadet) og Ole Marius Håbestad (syk torsdag) åpner for at Faupala kan gå rett inn på Jerv-laget søndag.

– Vi trenger spisser. Aram (Khalili) er ute for resten av sesongen. David er en god allroundspiller, klok og bra i boks, og bevegelig, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

– Jeg er klar for debut, men jeg er ikke 100 prosent, sier Faupala som sist spilte kamp i mai.

Springbrett

Ohi Omoijuanfo (nå i Molde) David Akintola (Rosenborg) og Chuma Anene (Crewe) er spillere som har brukt Jerv som springbrett videre.

– Faupala reiser ikke til Norge hvis han ikke er sulten på å spille fotball. Vi som ikke er på toppnivå er avhengig av at talenter velger Jerv som et springbrett. Da må ha spillere som et minimum vil spille på et nasjonalt toppnivå, mener Sandstø.