annonse

Milliondryss til Aust-Agder: Nå finansierer tipperne turer for kreftsyke barn

PÅ STAND
PÅ STAND: Barnekreftforeningen Agder på stand under Arendalsuka. (Foto: BARNEKREFTFORENINGEN AGDER)
OVER 200 MILLIONER
OVER 200 MILLIONER: Flere hundre millioner er delt ut til lag og foreninger i Norge på årets fire første måneder. (Foto: NORSK-TIPPING)

+ Barnekreftforeningen Agder får nå så store midler gjennom Grasrotandelen at de kan finansiere store fellesturer for familier med pengene.

Jon Andreassen

Totalt endte drøyt 4,5 million kroner opp i Aust-Agder i første tertial.

Barnekreftforening Agder fikk 153.622 kroner av de 773 personene som ønsker å gi sin grasrotandel til dem.

– Betyr utrolig mye

– Pengene blir utrolig mye for oss. Det begynner å bli en såpass stor sum nå at det finansieres en av familiehelgene våre, og de er veldig dyrebare for vår jobb, sier leder Anne Kristin Helgøy i Barnekreftforeningen til Agderposten.

Hun opplyser at de har hatt en jevn økning de siste årene.

– Å få flere til å gi grasrotandelen til oss er noe vi jobber med, sier hun.

Var i Danmark

Forrige helg var Barnekreftforeningen på tur til Danmark, og det er slike turer som nå kan finansieres gjennom midlene fra grasrotandelen.

Idrettslaget fra Evje og Hornnes fikk nesten fem prosent av den totalt fylkespotten med sine 201.165 kroner.

1. mars var det ti år siden Grasrotandelen startet opp. Med Grasrotandelen gir Norsk Tippings spillere inntil sju prosent av det de spiller for, direkte til et lag eller forening som de selv velger. Dette går ikke utover premie, spillinnsats eller vinnersjanse.

FK Jerv på 3. plass

Den siste pallplassen på oversikten er det FK Jerv som kaprer med sine 103.095 kroner.

– Grasrotandelen er et viktig tilskudd til lag og foreninger og styrker frivilligheten i hele landet. Det er fantastisk å se at stadig flere blir grasrotgivere når vi vet at pengene betyr så mye for mottakerne, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

På landsbasis er det nær sagt som vanlig Vålerenga Fotball som får mest gjennom Grasrotandelen. Og her er det breddeavdelingen med hundrevis av barn og unge som er mottakere.

228 millioner

På de neste plassene følger Foreningen for omplassering av dyr og Lions Club Fredrikstad.

Etter de fire første månedene i år er det generert hele 228 millioner til lag og foreninger over hele landet. Det er ny rekord med over ti prosent fra tidligere.

Ved å trykke på denne lenken kan du se hvor mye de øvrige lag og foreninger i Aust-Agder fikk tildelt. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.