annonse

Nå herjer denne keeperen som spiss

KOMETKARRIERE
KOMETKARRIERE: Eks-keeper Jostein Aaland gjør det godt som spiss i Express 2. Her fra tiden i Arendal Fotball, hvor han i opprykksesongen til 1. divisjon ble kåret til årets spiller i klubben. (Foto: )

+ Tidligere Arendal- og Jerv-keeper Jostein Aaland har gjort et uventet rollebytte.

Jon Andreassen

Etter å ha spilt en rekke sesonger som keeper på nivå to og tre i henholdsvis Arendal og Jerv herjer nå telemarkingen som spiss for Express, riktignok for andrelaget i 6. divisjon.

På sine to første kamper har Aaland nettet tre ganger – og pådratt seg et gult kort.

– Dette beviser vel at jeg burde spilt spiss i hele min karriere. Jeg har prøvd å si det tidligere, men trenerne har ikke blitt helt overbevist, sier Aaland og ler.

– Vet hvor jeg skal avslutte

Mot Lillesands reservelag lørdag banket han inn to scoringer.

I runden før, mot Risør, ble det én scoring på den tidligere burvokteren.

Han forklarer posisjonsbyttet med at han ikke har tid til å være med som keeper på førstelaget, men har sagt seg villig til å være med som spiss på andrelaget.

– Jeg håper jeg fortsetter i samme spor. Jeg har scoret en på kontring og to på hodet. Det er medspillerne som skal ha æren for disse målene, sier Aaland.

– Men det er du som scorer?

– Etter lang tid som keeper har jeg lært meg hvor spissene må skyte for at det skal bli mål, sier Aaland.

Blir neppe spiss i 4. divisjon

Han ser ikke for seg at målrushet vil sørge for spissplass på førstelaget i 4. divisjon til tross for at lagets storscorer Kristian Eriksen har forsvunnet til Arendal.

– Formen er ikke god nok til det. Jeg er mer ivrig på gymmen enn jeg er på løping. Express har så god bredde nå at de klarer seg uten meg på topp, sier storscoreren.

jon.andreassen@agderposten.no