annonse

– Det har vært tidenes Grimstad Maraton! En fest uten like!

Hans Kristian Fløystad (t.h.) fra Kristiansand Løpeklubb vant 10 kilometer-løpet på tiden 33
VANT: 01. 14 sekunder bak kom Lars Aanensen fra PwC. (Foto: Elisabeth Grosvold)

+ Arrangør Rune Nøstvik fryktet konkurransen med kirka, men er strålende fornøyd med løpsfesten i Grimstad søndag.

Silje Bratland Roksvåg

– Vi hadde gjort en del endringer, både med ny løype men også ved å endre dag fra lørdag til søndag. Vi var redd folk heller ville gå i kirka enn å løpe, men så funker det bare så utrolig bra!

Slik oppsummerer Rune Nøstvik, primus motor i Grimstad Maraton sammen med Janicke Yttervik og Beate Sommer, løpsfesten søndag.

De håpet på rundt 350 påmeldte for ikke å gå i minus. Fasiten ble 615 deltakere, hvorav rundt 170 barn som løp sin egen løype.

– Vi så at veldig mange slo sin egen rekord fordi løypen var lagt opp slik at den var lettere å løpe. Det var ikke så mange opp- og nedoverbakker som tidligere, forteller Nøstvik.

Grunnen til endringene var at arrangørene ønsket en mer intim løype for å lage løpsfest for alle, også publikum.

Får skryt

Grimstad Maraton får skryt av deltakerne.

– Det var en fin og lett løype, og et bra arrangement. Gøy med målgang her nede i Byhaven, skryter Hans Kristian Fløystad.

Han tok seieren på ti kilometeren rett foran Lars Aanensen.

Han var også fornøyd med løpet.

– Det er en fin løype, og veldig godt merket, sier Aanensen.

Fløystad var raskest på mila med 33:01.

Feiret

– Det ble tidenes Grimstad Maraton. Det har vært en fest uten like, konkluderer Nøstvik søndag kveld.

Da var han og de andre arrangørene samles til en liten feiring. Og planleggingen av Grimstad Maraton 2020, den er allerede i gang.

– Vi kommer til å ha start og mål i samme område, i Byhaven, for det var helt fantastisk. Vi holder oss til samme løype som i fjor, og ikke minst skal vi også neste år lage løpsfest for barna!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.