annonse

Full krise for opprykks-jagende Amazon: Ber næringslivet om økonomisk hjelp

Frir til næringslivet
Frir til næringslivet: Amazon trenger større økonomi dersom klubben kan fortsette jakten på eliteseriespill igjen. Det forteller styreleder Kari Hjembo fredag kveld. (Foto: Alexander Nupen)

+ Amazon kjemper knallhardt for opprykk til eliten. Nå melder Amazon at uten økt økonomisk støtte fra næringslivet vil man stå dårligere rustet til et eventuelt opprykk.

– Økonomi er alltid en utrolig viktig faktor når en satsning legges for en klubb . Det å henge med i toppen nå krever en økt økonomi for å ha en god organisasjon rundt klubb og lag. Vi har drevet veldig godt de siste fire årene og tatt oss bra opp igjen med å drive klubbens økonomi i pluss år etter år, men skal man satse slik toppfotballen er nå så krever det mer økonomi enn det vi har.

Det forteller Kari Hjembo til Agderposten fredag kveld.

Styrelederen i Amazon, som også er fysisk trener, ber næringslivet på Sørlandet om hjelp til Grimstad-klubbens målsetning.

– Det er nå eller aldri for eliteserie-satsningen i Amazon. Skal vi klare å være i en god posisjon til elite-nivå må vi ha inn 300,000 til. Skulle vi vært veldig godt rustet trenger vi opp mot en halv million. Jeg håper virkelig at næringslivet åpner øynene og vil hjelpe oss på veien mot opprykk. Hvis vi ikke klarer å rykke opp nå klarer ikke jeg å si når vi kan komme oss i denne posisjonen igjen når seriesystemet legges om fra neste år. Da vil vi møte mange lag fra eliten, og da kan det bli vanskelig å rykke opp sier Hjembo.

Bak de andre

Amazon har for 2019 et budsjett på 2,8 millioner kroner.

Det forteller Hjembo er betydelig lavere enn mange andre i 1. divisjon.

– Skal vi henge med med å kunne utvikle spillere, trenerteam og alt rundt jentenes treningshverdag så er det nok en gang et pengespørsmål. Et Sørlandslag som Amazon har blitt, og mange andre gode lag i Agder som legger ned masse tid for å heve nivå og tilbud her på Sørlandet, så håper vi at næringslivet vil være med på å holde Sørlandet og Amazon i denne posisjonen de nå er i til å ta Amazon tilbake til eliteserien.

Kan miste treneren

Økonomien som trengs har ført til at klubben nå bekrefter at nå ikke kan tilby hovedtrener Tommy Egeli ny kontrakt.

Dermed vil klubben, uten hjelp, miste sin hovedtrener etter inneværende sesong.

– Det krever mer økonomi enn det lille Amazon har midler til. Veldig sørgelig for Amazons lag med tanke på at vi har tatt oss fra den posisjonen vi har vært i (rykket nesten ned fra 1. divisjon) og til å nå jakte opprykk. Det er veldig trist.

– Forferdelig synd at gode resultater og at jentene gjør det bra skal være en utgift som vi hele tiden må veie for og i mot legger Hjembo til.

I styret har Amazon i tillegg til leder Hjembo seks andre, som alle har fast jobb ved siden av og driver Amazon på frivillig basis.

– For at Amazon skal kunne satse videre og forbli flaggskipet på Sørlandet trenger vi et godt trenerteam. Vi skulle ønske at vi hadde en fysioterapeut, en lege på feltet og gode treningstider på lik linje med andre klubber andre steder.