annonse

Minnes Hanevold: – Var stjerne da jeg startet med skiskyting

– ET SJOKK
– ET SJOKK: Marte Olsbu Røiseland kommenterer Halvar Hanevolds brå bortgang. (Foto: NTB scanpix)
DØD
DØD: Halvard Hanevold, her på pressemøtet med herrelaget i 2013. (Foto: NTB scanpix)
KONDOLANSER
KONDOLANSER: Konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø foran kondolanseprotokollen for skiskytter Halvard Hanevold på Olympiatoppen i Oslo onsdag. (Foto: NTB scanpix)

+ Marte Olsbu Røiseland var på samling med skiskytter-damene i Frankrike da hun fikk beskjeden om at Halvard Hanevolds død.

Tarald Reinholt Aas

– Det var sjokkerende og forferdelig trist, sier skiskytteren fra Froland.

Marte Olsbu Røiseland var utilgjengelig for Agderposten tidligere i uka, men deler nå sine minner om nylig avdøde Halvor Hanevold.

OL- og verdensmester Halvard Hanevold ble 49 år gammel. Han døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Nyheten sendte sjokkbølger i skiskyttermiljøet i og utenfor Norge.

Den nådde raskt skiskytterdamene som befant seg i Frankrike, inkludert Marte Olsbu Røiseland fra Froland.

– Jeg husker ham som skiskytterstjerne da jeg startet med skiskyting, og de siste årene har jeg blitt litt kjent med han igjennom jobben hans i NRK. Det var en veldig trist nyhet å få, mine tanker går til Halvards familie og venner, sier Røiseland.

Gunn Margit Andreassen var gjennom 14 år på landslaget med Hanevold. Hun har fortalt Agderposten hvordan hun møtte nyheten med vantro.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.