annonse

TV2-profilen spår at ØIF ryker i gullracet

KOMMENTATOR
KOMMENTATOR: Harald Bredeli med sin faste TV2-makker og ekspert Bent Svele (t.v.). (Foto: NTB Scanpix)
AVKAST
AVKAST: Hver klubb i eliteserien for menn var representert med én spiller under «Avkast» i Oslo sist uke. Bak f.v. Erik Heia Pedersen (ØIF Arendal), Vegard Tennfjord (Haslum), Sigvaldi Gudjonsson (Elverum), Rasmus Mølgaard (Halden), William Aar (Kolstad), Kristoffer Talsnes (Fold-St. Hallvard), Steffen Stormo Stegavik (Nærbø). Foran f.v. Martin Lysdal Hansen (Follo), Trym Johnsen (Bækkelaget), Anders Hallberg (Runar), Sindre Aho (FyllingenBergen) og Gøran Sørheim (Drammen). (Foto: Svein AndréSvendsen, NORGES HÅNDBALLFORBUND)
TIPPES PÅ TOPP
TIPPES PÅ TOPP: Drammen, her ved trener Kristian Kjelling (t.v.), nykommeren Espen Lie Hansen og Gøran Sørheim, er klubbenes favoritt til seriegullet. (Foto: NTB Scanpix)
ERKERIVALER
ERKERIVALER: ØIF Arendal og Martin Lindell snøt Elverum for seriegullet i siste runde forrige sesong, før hedmarkingene tok revansj i sluttspillet. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
TABELLTIPS

+ Regjerende seriemester ØIF Arendal klarer ikke å forsvare gullet kommende sesong, tipper TV2-kommentator Harald Bredeli.

Alexander Nupen

– Det blir tre lag i gullracet og den beste herreligaen i håndball på mangfoldige år, spår Bredeli før eliteseriestarten i håndball onsdag.

ØIF Arendal serieåpner mot hjemme mot Haslum lørdag.

– I NM kan det komme en slenger. Men jeg blir veldig overrasket om det ikke er Drammen (DHK), Elverum og ØIF Arendal som gjør opp om tittelen i både serien og sluttspillet. Og det er ekstremt vanskelig å skille disse tre lagene, mener Bredeli, før han likevel gjør et forsøk.

– Bedre besatt

– Jeg setter DHK foran Elverum og ØIF. DHK og Elverum er jevnt over bedre besatt enn ØIF, i både toppen og bredden. Men jeg avskriver ikke ØIF på noen som helst måte, understreker den svært rutinerte TV-kommentatoren.

– Jeg er glad for at vi tippes ned (fra gullet). Det gjør oss mer motiverte. Men vi har ambisjoner om å ligge i toppen i år også. Vi vil være topp 3 hele veien. I tillegg vil vi til NM-finale og gruppespillet i EHF-cupen. Sluttspillet er så langt frem at det tenker jeg ikke på, sier hovedtrener Marinko Kurtovic i ØIF Arendal.

Han spår Drammen som gullvinner i grunnserien dersom ØIF ikke forsvarer tittelen.

Nøkkelspilllere som Kristijan Jurisic (målvakt, erstattes av Åsmund Strat), Laurits Mo Rannekleiv (strek, erstattes av Kristian Rammel) og André Lindboe (kant) mangler for ØIF i sesongstarten.

Harald Bredeli mener Rammel er en god signering, men er skeptisk til at Jurisic er ute kanskje hele høstsesongen.

– Vi er sårbare for skadene. På venstrekanten har vi ingen andre enn Olaf Richter Hoffstad nå. På keeperplass kan det komme til å svinge. Spørsmålet er om Strat viser seg frem også når alvoret starter, og om det blir for mye ansvar på André Bergsholm Kristensen, sier Kurtovic som imidlertid har solid dobbeldekning på alle de tre bakspillerposisjonene.

Proffen hjemme igjen

TV2-profilen Bredeli tror den hjemvendte Frankrike-proffen Espen Lie Hansen kan bli en gullfaktor for Drammen når han blir virkelig het i håndleddet etter vinterens operasjon.

– I fjor ble DHK felt av skader, deriblant på Thomas Boilesen. Elverum har lyktes med å bytte 6-7 spillere foran hver av de siste sesongene. Spørsmålet er om de treffer nå, selv om nyervelsene virker vettuge. Og så er spørsmålet om Champions League-eventyret gjør dem bedre eller tar livet av dem, undrer Harald Bredeli.

Drammen-trener Kristian Kjelling skyver fra seg favorittstempelet, selv om skademarerittet synes over.

– Ja, det var helt hinsides forrige sesong. ØIF Arendal og Elverum ser sterkest ut, og kjøper spillere når de trenger det. Men vi er utfordrere til gullet. ØIF har den sterkeste troppen på kamprapporten, men det er ikke den som vinner kamper, sier Kjelling som mener Elverum har det beste laget i praksis.

– De har vist seg verdige med åtte sluttspillgull på rad. Ja, det deles ut medaljer i grunnserien, men sluttspillet er den største gullroten. Nå får Elverum testet ut ulike varianter i Champions League, bemerker Kjelling og spiller ballen over til trenerkollega Michael Apelgren.

– Det kan bli veldig jevnt mellom oss, ØIF og Drammen i serien. Innbyrdes oppgjør kan avgjøre igjen. Det sved å tape serien til ØIF, men jeg ofrer gjerne mange slike gull for sluttspillet (som gir mulig CL-spill), sier Elverum-treneren som slo ØIF i sluttspillfinalene på våren.

alnu@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.