annonse

- Skal tillate seg å drømme om noe større enn Start og Eliteserien

NY HJEMMEBANE
NY HJEMMEBANE: – Jeg føler meg veldig stolt, sa Kristoffer Tønnessen om at han nå har tatt steget over til Start. Nå blir Sør Arena hans nye hjemmebane de neste fire årene – hvis han ikke selges videre før det. (Foto: )
FØRSTE TRENING
FØRSTE TRENING: Kristoffer Tønnessen i en spillsekvens med og mot de antatt beste Start-spillerne på onsdagens økt på Sør Arena. Nærmest Tønnessen er Eirik Wichne som er tvillingbror med Torje som Tønnessen spilte med i Jerv. (Foto: Alexander Nupen)
Kristoffer Tønnessen (21)

+ Et Start-opprykk til Eliteserien kan vise vei for Grimstad-gutten Kristoffer Tønnessen ut i Europa. Se intervju etter hans første Start-trening.

Alexander Nupen

Lørdag suser backen trolig rett inn i startoppstillingen mot Sogndal på Sør Arena, som erstatter for tidligere Jerv-kompis Henrik Robstad som er suspendert.

Onsdag gjennomførte Tønnessen første økt på sin nye hjemmebane etter å ha blitt solgt fra divisjonsrivalen og samarbeidsklubben Jerv.

– Jeg synes det gikk ganske bra. Det var gøy endelig å komme ut på gresset og bli kjent med de nye lagkameratene, sa Tønnessen til Agderposten.

Takker Sandstø og Jerv

21-åringen hadde halvannet år igjen av kontrakten med Jerv inntil Start la nok penger på bordet til at Grimstad-klubben lot ham gå.

– Hva er grunnen til at du valgte Start?

– Jeg følte at det var på tide med en ny utfordring. Jeg har veldig lyst til å ta del i det som foregå her borte.

– Hva kan du si til Jerv-fansen som lurer på dette nå?

– Det er selvfølgelig veldig, veldig trist å forlate Jerv. Jeg har vært der lenge, og er veldig glad i klubben. Men jeg har også egne mål i karrieren om å nå høyt, og jeg følte jeg trengte noen nye utfordringer for å kunne nå det målet. Det er vel ikke mange som skjønner at spillere drar fra favorittklubben sin, men sånn er det i fotball, svarer Tønnessen.

Han sender en stor takk til Jerv-trener Arne Sandstø som ga ham sjansen på A-laget, samt alle folkene i og rundt klubben, deriblant supporterne.

– Har ikke stagnert

Tønnessen avviser stagnasjon som en medvirkende grunn til klubbyttet.

– Nei, jeg føler at jeg har tatt små steg hele veien og at jeg absolutt ikke har duppet ned litt. Av og til har man godt av et miljøskifte og nye impulser, påpeker han.

Tabelltoer Start er i posisjon til å rykke direkte opp til Eliteserien. For tre år siden var Tønnessen og Jerv åtte minutter unna elitespill i kvalikdramaet mot Stabæk.

– Jeg kommer hit med en klar ambisjon om å rykke opp. Det er det ingen tvil om, sier sørlendingen som har en målsetting som strekker seg utenfor Norges grenser.

– Ja, jeg håper Start kan være et godt steg på veien om å prøve meg utenlands, påpeker Tønnessen.

Start-trener Johannes Tor Hardarson forklarer signeringen slik:

– Kristoffer er en offensiv back med en god pasnings– og innleggsfot. En seriøs og fotballklok spiller som har mye av det vi ser etter. Han er ivrig og ønsker å bli best mulig. Vi tror vi kan lage et godt opplegg slik at han kan realisere sine drømmer. Han har potensial til å bli en utenlandsproff. Jeg tror ikke vi skal legge listen lavere enn det. Han skal tillate seg å drømme om noe større enn Start og Eliteserien, sier han.

Fått flere Start-spillere

Hardarson antyder langt på vei at Tønnessen debuterer mot Sogndal lørdag.

– Sjansen er ikke liten, iallfall. Nå er Kristoffer den eneste i troppen utenom Robstad som strengt tatt er venstreback, sier treneren.

De siste par sesongene er det gått en rekke Start-spillere til Jerv, deriblant Daniel Aase og Simon Larsen. Nå drypper det litt andre veien, påpeker Start-treneren.

– Utrolig gøy at vi klarer å hente de vi mener er de beste sørlendingene, sier Hardarson som også har innlemmet spissen Martin Ramsland og midtbanespilleren Eman Markovic i A-stallen i det siste.

– Dette er en avtale som er god for både FK Jerv, for Kristoffer og for IK Start. Vi gleder oss selvsagt til å følge Kristoffers reise videre i fotballverdenen daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv i en pressemelding. Grimstad-klubben har aldri lagt skjul på at Tønnessen har vært deres kanskje fremste salgsobjekt.

PS: Jerv møter Start på Levermyr lørdag 5. oktober. Verken Tønnessen eller Hardarson kjenner til at det er gjort noen avtale som sier at Tønnessen ikke skal spille mot Jerv.