annonse

Lokal Jerv-yndling går til storebror i vest

GÅR TIL START
GÅR TIL START: Start signerte onsdag Kristoffer Tønnessen fra Jerv. (Foto: IK START)

+ Grimstad-gutten Kristoffer Tønnessen (21) går til storebror i vest.

Silje Bratland Roksvåg Øystein Bjerkestrand

Det var klubben selv som meldte om overgangen til Start onsdag morgen. 

Totalt har det blitt 118 offisielle kamper for Jerv-talentet som har gjort venstrebackrollen til sin. 21-åringen har i lengre tid vært et av Jervs fremste salgsobjekt og ifølge ryktene har flere klubber - både fra inn- og utland - vært på jakt etter Tønnessens signatur. Men overgangen har latt vente på seg – inntil nå. 

Ungguttens beste sesong til nå var i 2017 da han leverte sju målgivende pasninger og spilte 29 av 30 seriekamper fra start. I 2018 ble det ett mål og fire assist, mens i år har det kun blitt én målgivende pasning for backen med det svært presise venstrebeinet. 

«Det virker kanskje vondt for flere med hjerte for Jerv, men akkurat nå er det en god avtale for alle parter – når Kristoffer Tønnessen bytter ut sine kjære gule og blå klubbfarger, med gult og sort» skriver FK Jerv i en pressemelding onsdag.

Lokale spillere

Tønnessen er oppvokst på og rundt Levermyr, og har utviklet seg i klubben. Når han har vært skadefri har han vært en selvsagt brikke i Arne Sandstøs førsteellever. Han er en av få lokale som har hatt en fast plass på laget. Etter hans overgang til Start hviler nå det lokale ansvaret på spissen Ole Marius Håbestad (23). 

- Vi kjenner ham som en hardtarbeidende, imøtekommende og super gutt, og som har vært flink til å ta vare på alle rundt seg, og alltid vært en favoritt på banen blant alle våre supportere, heter det i pressemeldingen fra Jerv.

Interesse fra utlandet

- Dette er en avtale som er god for både FK Jerv, for Kristoffer og for IK Start. Og vi gleder oss selvsagt til å følge Kristoffers reise videre i fotballverdenen. Kris har vært, og vil alltid være, en av våre fremste ambassadører – og han vil alltid ønskes alt godt – og en dag, velkommen tilbake til FK Jerv! Kristoffer har tatt enorme steg som Jervspiller, og vi spår ham en fantastisk fotballkarriere. Og vi vil alltid heie på ham! skriver klubben videre.

Fædrelandsvennen skrev allerede i vinter at det var interesse fra toppklubber i både Norge, Sverige og Danmark for 21-åringen. Avisen meldte da at Start hadde lagt inn bud på 21-åringen, men at budet hadde blitt avslått av Jerv.

Saken oppdateres.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.