annonse

Pedersen: – Vi tapte en kamp der vi presterte bra

1-0
1-0: Arendals stødige midtbanespiller Jakob Rasmussen setter kontant straffen fra ellevemetersmerket etter 14 minutter. Før kamp fikk han blomster for 100 spilte kamper i den hvite drakta. Men hjemmelaget klarte ikke å finne nettmaskene flere ganger, trass i sterkt spill. (Foto: Elisabeth Grosvold)
NÅDESTØT
NÅDESTØT: Etter en sterk oppvisning av Arendal Fotball i første omgang og 1-1 til pause, kom gjestene hardere inn i kampen i andre. Her har innbytter Mathias Kvåle Perttamo nettopp satt inn 1-2-målet og AF fortviler. (Foto: Elisabeth Grosvold)
UTLIGNING
UTLIGNING: Straffe til EIK etter felling i det 38. minutt. Bubacarr Sumareh setter den i kassa, til usportslig buing fra Forza Arendal. (Foto: Elisabeth Grosvold)
HEVER SEG
HEVER SEG: Gjestene var nesten ikke på AFs banehalvdel i første omgang, men etter utligning og pause, fikk laget selvtillit og hevet seg. (Foto: )
Kampfakta

+ En peptalk i pausen om kjærlighet fyret opp gjestene til å snyte Arendal Fotball for poeng.

Liv Ekeberg

Brølet fra bortegarderoben sa sitt. Egersund-herrene har hatt en god sesong på hjemmebane, men seieren på Norac stadion jublet de ekstra for. For første gang i sesongen de tok to seire på rad.

– En vanvittig aggressivitet

– At vi klarer det mot en motstander som Arendal, betyr utrolig mye, sier Ojan Bijan til Agderposten rett etter kampen.

De gulsvarte «tigrene» kjemper for å rykke opp i det som er klubbens jubileumssesong, 100 år. Han medga at Arendal var sterkest i førsteomgang.

– Vi hadde en svak innledning. De første 35 minuttene var vi svake, og Arendal kom ut med en vanvittig aggressivitet, så vi ble litt for defensive. Men så klarer vi å jobbe oss inn, og de siste ti minuttene av første var det mye oss og vi fikk det momentum vi trengte med straffen, sier Ojan Bijan som trener Egersunds A-lag i PostNord-ligaen.

Snakket om kjærlighet

Pausen brukte han til å snakke psykologi med spillerne sine; de måtte ta vare på momentum:

– Vi har hatt en prat om kjærlighet denne uka her. Fokus på å ha ubetinget kjærlighet for hverandre. At vi ikke skal hakke på hverandre, alltid ha troen, aldri gi opp. Etter pause gikk vi ut med en vanvittig positivitet om at «vi kan ta denne kampen», sier Bijan.

Se målene og høydepunktene fra oppgjøret under!

– Blir straffet for å være stor

Kampen bød på unormalt mange avblåsninger for frispark og totalt fem gule kort, tre av dem til vertene.

– Det er lista dommeren legger seg på og det var en del kok på sida. Jeg sier ikke noe på straffesituasjonene, men jeg syns spesielt Reiss (Greenidge) blir straffet for å være stor. Det er utrolig vanskelig å komme rundt ham for angrepsspillerne, og hvis de da bare legger seg ned, så blir han straffet for at han er svær. Det syns jeg ikke er riktig. Han har noen tøffe tak, men jevnt over syns jeg han blir hardt straffet, mener AF-trener Steinar Pedersen, som fikk tilsnakk av dommer Stian Røvig Sletner og beskjed om å dempe seg på sidelinja.

– Arendal er et godt lag

– Vi fikk veldig god motstand. Det er ikke lett å komme herfra med seier. Arendal er et godt lag, veldig tydelige og mønstrer spillet sitt veldig bra. De kommer nok til å plukke seg opp etter en tung periode, tror Bijan.

– Skorter på besluttsomheten

Arendal Fotball lå ved kampstart bare tre poeng bak EIK, og 422 tilskuere fikk se et hjemmelag som spilte med stor selvtillit i solsteika på Norac.

Nyanskaffelsen, danske Jeppe Illum, kom innpå i det 71. minutt for Sharif Cham og fikk vist seg fram.

– Vi gjør masse av det vi har blitt enige om og produserer godt med sjanser. Vi har god aggressivitet, presset fungerer og vi får mange situasjoner som kunne ha blitt mål. Så skorter det litt på den siste innleggskvaliteten, besluttsomheten og få satt ballen i mål, medgir Pedersen, som ikke legger skjul på at søndagens tap er surt.

Nådestøtet ble satt inn av Mathias Kvåle Perttamo som ble satt inn etter 71 minutter og kvitterte med å score etter ti minutter.

– Akkurat nå er vi veldig skuffa over å ha tapt en kamp der vi presterte bra. Vi klarer ikke å bikke disse kampene i vår favør og resultatet er vi kjempemisfornøyd. Jeg syns gutta fortjener å sitte igjen med mer enn et bittert tap i rekka.

Nå velger han å se framover.

– Vi har to bortekamper, den første mot Bryne kommende helg. Vi er gode nok til å vinne de kampene vi spiller, men vi har variert for mye gjennom året. Vi gjør en fin kamp og skulle gjerne hatt prikken over i-en i dag, sier Pedersen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.