annonse

Sandstø tilbudt ny Jerv-kontrakt

FJERDE SESONG
FJERDE SESONG: Arne Sandstø og Jerv varsler en signering fredag.
DAGLIG LEDER
DAGLIG LEDER: Trond Christoffersen i FK Jerv. (Foto: )

+ Hovedtrener Arne Sandstø har fått tilbud om å forlenge avtalen med Jerv, selv om laget på langt nær har sikret plassen i 1. divisjon.

Alexander Nupen

Begge parter bekrefter at det er samtaler om et nytt kontraktsforslag.

– Vi har dialog, men vi har ikke enighet om ting enda. Begge parter skal bli enige, understreker daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv.

– Nå skal vi få enighet om de forholdene som er, så får vi se hvor lang kontrakten blir.

– Men jobber dere parallelt med plan B og C dersom dere ikke kommer til enighet?

– Ikke per nå. Det får vi heller se på om vi kommer dithen, svarer Christoffersen.

Nær eliteserien

Arne Sandstø er inne i sin fjerde sesong som hovedtrener i Grimstad-klubben.

Bergenseren fikk en fantomstart på trenergjerningen i Jerv, med en klubbhistorisk god 3. plass i 1. divisjon for tre år siden.

2016-sesongen kulminerte med eliteseriekvalifisering mot Stabæk der Grimstad-laget var fattige åtte minutter fra opprykk.

De tre påfølgende sesongene har vært langt tråere, med to 13. plasser og en foreløpig 12. plass på tabellen.

Peker på lave budsjetter

– Basert på de tre siste årene – har Sandstø egentlig resultatene som tilsier at han skal få tilbud om ny kontrakt?

– Det er jo litt vanskelig fordi situasjonen som klubben har vært i er utfordrende. Det er også viktig at vi må sammenlikne oss litt med andre. Kunne vi ha valgt så skulle vi gjerne byttet rundt på rekkefølgen på de to første årene. Supportere har korttidshukommelse, og det gjelder egentlig alle som driver med fotball. Vi ønsker å vinne hver kamp og skulle gjerne ha kjempet om opprykk hele tiden. Jeg hater å bruke ordet «stang ut», men vi er ikke der at vi kan si at vi er de største og sterkeste i klassen. Det er en positiv prestasjon i seg selv å holde seg i 1. divisjon. Samtidig må vi kjempe ut fra minimale budsjetter. Så treffer man på noe, og så bommer man på noe, sier Christoffersen.

– Fløt på en «boost»

– Men resultatmessig vil folk si at dere har hatt en flat kurve i tre år på rad nå?

– Ja, ja. Vi hadde en sinnssyk «boost» med oss inn de to første årene (i 1. divisjon). Det fløt vi veldig på. Det handler om mye flaks. I budsjettene våre handler det om at vi må overprestere noe veldig. Topp 8 er ambisiøst nok, men vi må tenke at flere av klubbene rundt oss har vesentlige høyere budsjetter enn oss.

– Men hva er det som gjør at Sandstø etter deres mening fortsatt er rett mann, da?

– Arne står for veldig mye riktig. Vi ser på totalen for Jerv – han som type, rollen hans, kunnskapen, profesjonaliteten og nettverket. Det er mange ting som spiller inn. Vi har ingen manager. Vi har en trener som må jobbe litt hardt «på gølvet» som alle andre. Han må ta stilling til vår situasjon per i dag. Vi må prøve å tenke at glasset er halvfullt og ikke halvtomt. Vi ser oppover og fremover, sier Trond Christoffersen.

35 seirer på 107 seriekamper

Statistikken viser at Arne Sandstø har en seiersprosent på 32,7 i 1. divisjon for Jerv. 35 av 107 seriekamper har gitt full pott.

Isolert sett oppnådde Sandstø 50 i seiersprosent (15 seirer på 30 seriekamper) i den råsterke 2016-sesongen. De tre siste sesongene har foreløpig gitt 25,9 i seiersprosent (20 seier på 77 kamper), altså nær en halvering fra debutsesongen hans som trener i Grimstad.

– Må finne oss selv igjen

Arne Sandstø bekreftet det ferske utkastet til ny trenerkontrakt overfor Agderposten i forbindelse med presentasjonen av spissen Alexander Dang.

– Jeg har måttet skuffe dem som trodde jeg fikk sparken i dag, spøkte han.

Sandstø peker også på tøffe rammebetingelser sammenliknet med konkurrerende klubber når de svake plasseringene under hans regime de siste tre årene blir tema.

I 2017 fikk Jerv et underskudd på 3,65 millioner kroner.

Budsjettet for i år skal være på rundt 20 millioner kroner.

Sandstø mener han blant annet står for kontinuitet i en periode som har vært preget av omveltninger.

– Det er blitt kuttet i to år på rappen. Vi må finne oss selv igjen og re-starte. Hele klubben må få opp entusiasmen og trykket igjen. Da var signeringen av Dang et fantastisk bra grep, sa Sandstø.

alnu@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.