annonse

ØIF låner ut spiller til eliteserierival

TIL BERGEN
TIL BERGEN: Kjetil Åndal (i midten) skal ventelig få mer spilletid i Fyllingen enn i ØIF Arendal når han nå lånes ut. Her presenteres han før treningskampen før Kristiansand Topphåndball (25-25) i Hisøyhallen i midtuka. (Foto: Alexander Nupen)

+ Talent drar fra ØIF Arendal til Fyllingen.

Alexander Nupen

Kjetil Åndal skal spille minst én sesong hos eliteserierivalen i Bergen.

Det opplyser ØIF Arendal i en pressemelding.

Avtalen er på 2 år, men partene står fritt til stoppe etter én sesong. 

Sterk konkurranse

Åndal kom til ØIF Arendal fra klubben Kristiansund i 2. divisjon i februar 2018. Han er 20 år og fra Åndalsnes. 

- Kjetil Åndal har visst en fantastisk utvikling den senere tid. Han har tatt virkelig store steg siste sesong. Fylllingen Bergen for en svært solid eliteseriespiller. Konkurransesituasjon på venstre- og midtback er svært sterk i ØIF Arendal om dagen. Denne konkurransesituasjon gjør at Åndal ikke får den spillererfaringen på det nivået han trenger for å utvikle sitt talent, uttaler ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic.

- Når vi heller ikke har et eget lag i 1. divisjon i Arendal, var vi nødt til å finne andre og bedre alternativer til Kjetil. Det har vært 5-6 klubber fra både eliteserien og 1. divisjon som har ønsket Kjetil Åndals tjenester. Så Kjetil har selv valgt hvor han ønsker å fortsette sin karriere, tilføyer Kurtovic. 

- FyllingenBergen er en ambisiøs klubb. Med svært dyktige trenere og gode rammebetingelser for herrehåndball. Når Fyllingen ønsket å inngå avtale, var valget enkelt, uttaler Åndal i pressemeldingen. 

Han har to sesonger igjen med ØIF Arendal som vant eliteseriegull i håndball forrige sesong. 

- Dersom vi etter første sesongen blir enige både FyllingenBergen, ØIF Arendal og jeg om at jeg skal spille begge de to neste sesongene i Bergen, har ØIF Arendal opsjon på å forlenge avtalen jeg har med klubben ytterligere en sesong, forklarer Åndal.

Avgjørelsen om det blir ett eller to års utleie skal tas innen 31. mars neste år, melder ØIF Arendal. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.