annonse

Slipper operasjon – men strek-krisen er ikke avblåst

UTE
UTE: Jesper Munk og Laurits Mo Rannekleiv (nærmest i hvit T-skjorte) var tilskuere da ØIF Arendal spilte 25-25 mot den nyopprykkede 1. divisjonsklubben Kristiansand Topphåndball i Hisøyhallen tirsdag. (Foto: )

+ Jesper Munk er trolig tilbake langt tidligere enn fryktet, men ØIF Arendal avblåser ikke strek-krisen drøye tre uker før seriestart.

Alexander Nupen

Den gode nyheten er at Jesper Munk slipper operasjon for magesmertene han merket etter treningsleiren i Danmark.

Fra før er strek-kollega Laurits Mo Rannekleiv ute i minst 12 uker med tretthetsbrudd i ryggen.

– Svaret fra scanningen er at at det ikke er så «slemt» som man først trodde. Det kan være det har skjedd noe med en magemuskel i siden. Jeg vet ikke riktig hva som skjer videre, sier Jesper Munk.

To uker fremfor to måneder

– Hvor lang pause må du ha nå?

– Det er veldig vanskelig å si, men jeg kan forestille meg et par uker. Hvis det hadde blitt operasjon ville det ha vært to måneder. Så jeg slapp med skrekken, mener Munk som mener han «bør rekke seriestarten».

Den danske linjespilleren var ikke med i Skjærgårdslekene som et redusert ØIF-mannskap vant sist helg.

28-åringen var også på sidelinjen i treningskampen mot Kristiansand Topphåndball (25-25) i Hisøyhallen tirsdag.

De neste oppkjøringskampene til ØIF-herrene er mot St. Hallvard 22. august og Falk Horten 29. august.

Seriestarten er mot Haslum i Sør Amfi lørdag 7. september.

– Gledelig at det ikke blir operasjon for Jesper, men vi får ta dag for dag og se når han er på banen igjen, sier ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic.

– Tenker du å hente en backup på strek?

– Ja, jeg må se hva som finnes. Vi må ha en strek til. Vi kan ikke vente tre måneder til på Laurits. Jeg formoder at Jesper er spillbar om to-tre uker. Men det blir for tungt å stå alene med ham. Det blir også en voldsom belastning for ham å stå tre måneder som strekspiller.

– Klarer du hente folk på kontrakt, eller må det bli en «pensjonist»?

– Vi skal bruke våre kontakter for å se hvilke spillere som er på utgående kontrakter i for eksempel Sverige og Danmark. Vi håper vi kan løse det. Hvis vi finner den rette – og han vil – så blir det et lån. Jeg snakker med mange, og har mange baller i luften, sier Kurtovic.

Nedprioritere serien først

Bakspillerne Eirik Heia Pedersen og Hermann Vildalen har vært strekvikarer i det siste.

Den regjerende norske seriemesteren har også nøkkelspillere som André Lindboe (venstrekant) og Kristijan Jurisic (målvakt) ute med skader.

Adin Sehovic er aktuell som keeperhjelper i fraværet til Jurisic, slik Agderposten meldte tirsdag.

ØIF Arendal-treneren forsikrer at han uansett mønstrer «et godt lag».

– Er dere en outsider per nå til å forsvare tittelen?

– Det er mange lag som vil slåss om tittel. Vi skal legge todelte målsettinger. Frem til jul må vi kanskje prioritere NM og europacupen, påpeker Marinko Kurtovic.

alnu@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.