annonse

Nå blir han trener og direktør på heltid i ØIF

TETTERE PÅ
TETTERE PÅ: Marinko Kurtovic blir nå hovedtrener og sportsdirektør i ØIF Arendal Elite på fulltid. Her fra 25-24-seieren mot Elverum i Sør Amfi sist vinter på veien mot klubbens tredje seriegull under Kurtovic. Han har i tillegg ført laget til cupgull. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)

+ ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic tar pause fra sin lærergjerning for å vie seg fullt og helt til eliteklubben kommende sesong.

Alexander Nupen

Suksesstreneren, med fire norske titler på sine fem første sesonger i ØIF Arendal, skal endelig få bruke mer tid i rollen som sportsdirektør i eliteserieklubben i håndball.

Hovedtreneren har hatt denne tittelen i ett års tid allerede, men det var først fra 1. juni i år at hans nye fulltidskontrakt trådte i kraft.

På grunn av skoleinnspurten før sommerferien har Kurtovic hatt anledning til å kombinere sine roller nå i noen ekstra uker.

– Ingen undervisning

Det opplyser daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal Elite til Agderposten.

– Jeg tar permisjon i ett år fra Wang fra august. Da blir det ingenting undervisning på meg det neste skoleåret, opplyser Marinko Kurtovic som er bosatt med sin familie i Sandefjord.

57-åringen har i alle sine fem foregående sesonger kombinert hovedtrenerjobben i Arendal med lærerjobben på håndballinjen toppidrettsgymnaset i Tønsberg.

Uforenlig med deltidsjobb

– Nå skal jeg være tettere på ØIF, både med tanke på sponsorer og trening. Det kan bli snakk om individuelle treninger og samtaler med enkeltspillere, forteller Kurtovic.

ØIF Arendal har innledet et samarbeid med Olympiatopp Sør som skal styrke klubben.

– Hvis ØIF skal ta de neste stegene, er det viktig at vi ikke har så brede fokusområder. Her skal Marinko gå foran. Han skal lede hele det sportslige apparatet, og det er uforenlig med en deltidsjobb i ØIF Arendal. Dette er et sårt tiltrengt tiltak. Nå blir Marinko tilgjengelig hele uken for håndball hos oss, beskriver Bruun-Hansen.

– Få ut hele potensialet

– Dette handler om at vi skal få ut 100 prosent av potensial hos hver enkelt trener og spiller i klubben. Sportsbudsjettet er blitt økt radikalt over tid. Det handler blant annet om høyere lønninger, lengre europacupturer og flere overnattinger innenlands, blant annet når vi møter Elverum i Hedmark. Nå har vi også en fysisk trener på større kontrakt enn før, samt en målvaktstrener. Dette bidrar til å dytte klubben i riktig retning, og at vi blir mer profesjonelle, forteller Bruun Hansen.

Han opplyser at ØIF har 16–17 millioner kroner i budsjett for toppsatsingen som forrige sesong medførte gull i eliteserien.

Nå vil det koste ekstra med Kurtovic i full stilling som hovedtrener/sportsdirektør, uten at Bruun Hansen kan gå i detalj på kostnadene knyttet til dette.

– Når vi kjøper hele arbeidstiden til Marinko, så må det selvsagt godtgjøres, påpeker den daglige lederen.

Bestemmer spillerlønn

Det var i oktober i fjor at Kurtovic-tittelen som sportsdirektør ble offentliggjort, men i praksis startet den en periode før dette, sier Bruun Hansen.

– Nå blir dette mye mer operativt for Marinko nå som kapasiteten hans øker. Det er det nye. Han fortsetter med sitt personalansvar for alle spillerne, noe som betyr at han bestemmer for mye den enkelte skal tjene. Han har ansvaret for budsjettet og forhandlinger på Sport, forteller Bruun Hansen.

Men André Jørgensen Hofstøl vil fremdeles være i organisasjonen til ØIF, selv om Kurtovic nå skal vie mer tid til toppklubben.

Den tidligere ØIF-profilen og landslagsutøveren vil fortsatt en rolle som en sportslig leder i klubben.

– Andrés rolle blir stadig viktigere. Jeg kaller ham en «sportsrevisor». Han har ikke besluttende myndighet. Den ligger hos sportsdirektør Marinko. Han kan bestemme som han vil, men han må alltid diskutere med daglig leder og André. André har en mye større rolle enn folk skulle tro, mener Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

ØIF Arendal nådde nylig ikke opp med sin Champions League-søknad.

Dermed blir det spill i EHF-cup som opprinnelig planlagt i høst.

Kurtovic mener organisasjonen er som natt og dag fra tidligere.

– Klubben er egentlig på en annen planet nå. Den har kontroll og er under utvikling hele tiden. Administrasjonen har gjort en kjempejobb. Her går det ikke an å sammenligne fra de tre første årene jeg var her. Vi er mer proffe på alle fronter, mener Kurtovic som har kontrakt i fem nye sesonger som hovedtrener i ØIF Arendal.

alnu@agderposten.no