annonse

Nyoperert ØIF-målvakt: Nekter å vrake mesterligadrømmen

VAR UNDER KNIVEN
VAR UNDER KNIVEN: ØIF Arendal-målvakten Kristijan Jurisic ble operert for en meniskskade forrige uke. 23-åringen lover langt på vei comeback i løpet av høsten. Her prater han med keepertrener Åsmund Strat (t.v.) og lagkamerat André Bergsholm Kristensen. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
STORSPILL
STORSPILL: Kristijan Jurisic med 54 i redningsprosent hjemme mot Göztepe i europacupen sist sesong. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
Kristijan Jurisic

+ ØIF Arendals førstekeeper Kristijan Jurisic nekter å gi opp barndomsdrømmen – selv om han nå tvinges ut på sidelinjen i flere måneder.

Alexander Nupen

Meniskoperasjonen sist uke setter sisteskansen ut av spill i fire til seks måneder, ifølge oifarendal.no som først meldte om inngrepet.

Men Jurisic frykter ikke selv at hele høstsesongen ryker.

– Operasjonen var veldig vellykket. Jeg regner med at jeg er på banen før nyttår uansett. Det føles greit nå, men det tar tid før det leger seg selv. Det blir kjedelig å følge guttene fra tribunen. Men jeg vil få tett oppfølging av det medisinske apparatet i klubben. Jeg kan tross alt trene med ball i overkroppen og holde refleksene i gang, sier håndballmålvakten til Agderposten.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Hviler ut hjemme
Hviler ut hjemme : Kristijan Jurisic hjemme i Arendal noen dager etter operasjonen. Foto: Privat

Han lover dermed langt på vei at han skal gjøre comeback før en mulig ny cupfinale i Oslo Spektrum i romjula.

Jurisic var viktig mellom stengene da ØIF Arendal vant sin aller første nasjonale tittel med cupgullet i desember 2014.

Får snart CL-svar

Denne høsten har klubben igjen mulighet til å skrive seg inn i historiebøkene. Innen fredag er det varslet svar på om ØIF får innpass i Champions League kommende sesong eller ei.

Minst 8 av 15 klubber vil få et positivt svar på CL-søknaden sin. Det vil bety minst kvalifiseringsspill. Puljespill vil gi kamper til langt utpå høsten. Avansement derfra gir nye kamper over nyttår.

Jurisic krysser fingrene for at ØIF får delta, og at laget fremdeles henger med i verdens gjeveste klubbturnering når han er tilbake i mål.

– Mesterligaspill ville ha vært fantastisk for spillerne, klubben og byen. Det er en barndomsdrøm for samtlige spillere. Kommer vi med der så har vi fullt av ambisjoner om å gjøre det bra og gå så langt som mulig. Elverum har vært nær ved å gå videre fra puljespillet, påpeker Jurisic.

Klubben opplyser at han slet med kneskaden gjennom store deler av 2018/2019-sesongen.

Menisken i kneet var mer skadet enn røntgenbildene tilsa.

– Jeg fikk skaden i august, rett før seriestart. Da klarte jeg å trene det opp igjen. Før semifinalene i sluttspillet kom det opp igjen. Da var det ingen vei utenom operasjon etter sesongslutt, forklarer 23-åringen som vant sitt andre seriegull med ØIF.

Samtidig er det en god nyhet i det hele.

– Det er også brukt PRP (plasma som skal «forynge» cellene) som skal prøve å få helbredelsen til å gå raskere. Dette ble også brukt med godt resultat da Josip Vidovic skadet seg i sesongen, forteller Nicolay Høst, medisinsk ansvarlig i ØIF Arendal, til klubbens nettside.

Årets nykommer

Keeepermakker André Bergsholm Kristensen ble nylig kåret til årets nykommer i herrenes eliteserie. Men ettersom han per nå er den eneste tilgjengelige målvakten i A-stallen må ØIF-trener Marinko Kurtovic ha inn en erstatter for Jurisic.

– Jeg håper vi kan få noe på plass ganske raskt, sier Kurtovic til oifarendal.no.

alnu@agderposten.no