annonse

– Kan bli utenlandsproff

To GENERASJONER
To GENERASJONER: Morten Nergaard (32) la opp etter sin åttende sluttspilltittel med Elverum. Her blir han foreviget i Sør Amfi sist søndag sammen med keeperrivalen André Bergsholm Kristensen (19). Det er ØIF Arendal-målvaktens mor, Elin, som fanger øyeblikket med sitt mobilkamera. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
STRAFFEREDNING
STRAFFEREDNING: André Bergsholm Kristensen stoppet mange sjumetere i de tre sluttspillfinalene mot gullvinner Elverum. (Foto: )
André Bergsholm Kristensen (19)

+ ØIF Arendal-målvakten André Bergsholm Kristensen vil på et tidspunkt forsvinne til en proffklubb i utlandet, tror Elverum-legenden Morten Nergaard.

Alexander Nupen

Veteranen avrundet keeperkarrieren i Sør Amfi sist søndag ved å kapre sitt åttende strake sluttspillgull i håndball etter den avgjørende finaleseieren mot ØIF Arendal.

– Vanvittig god

Etterpå tok han seg god tid til å prate med – og om – André Bergsholm Kristensen (19).

– André er en vanvittig god og spennende spiller. Hvis han får litt stabilitet og jevnt over mer spilletid så vil han vokse på det. Da kan han bli så god som han bare vil. Jeg tror han selvfølgelig kan bli utenlandsproff og komme på A-landslaget. Han bestemmer dette selv, understreker Nergaard overfor Agderposten.

– Jeg setter veldig pris på å høre dette, særlig fra Nergaard som er så god selv. Det hadde vært dritkult å få representere Norge og spille i utlandet, påpeker Bergsholm Kristensen som er på en femårskontrakt med ØIF Arendal.

Han er ikke kjent med om utenlandske klubber allerede har ham i kikkerten.

Rekruttlandslaget

I fjor sommer fikk Sandefjord-gutten to kamper for rekruttlandslaget under en samling.

– Det var veldig gøy og veldig skummelt. Men samlingen gjorde meg mer klar for oppkjøringen til ØIF, påpeker han.

I mars i år var han igjen sammen med gjengen på nivået under A-landslaget.

Landslagssjef Christian Berge har tidligere karakterisert 19-åringen som «veldig spennende».

– Jeg er veldig fornøyd med seriegull og sluttspillsølv. Det er ikke mange som har gjort det på første forsøk. Det har gått litt opp og ned, men jeg har gradvis fått mer spilletid i sesongen, sier sisteskansen.

Ofret russetiden

I fjor sommer flyttet han hjemmefra og inn i hybel for å kombinere elitesatsingen i ØIF Arendal med siste året på videregående skole på Tyholmen.

Målvakten roser mottakelsen i ØIF Arendal, samtidig som han forteller at han har kjent på savnet av venner og familie i Sandefjord.

– Det har gått fint med å skape en ny vennekrets, men det har også vært trøblete. Jeg har brukt masse tid på håndballen, mens de andre har vært russ, sier avgangseleven noen timer etter å ha gjennomført eksamen i norsk hovedmål med diktanalyse.

Sammen med Kristijan Jurisic og Åsmund Strat (trener) utgjør André Bergsholm Kristensen målvaktsteamet i ØIF Arendal.

PS: ØIF Arendal-spillerne starter oppkjøringen til 2019/2020-sesongen mandag 3. juni.

alnu@agderposten.no