annonse

ØIF Arendal kan få Champions League-plass likevel

BLIR DET CL?
BLIR DET CL?: Martin Lindell og ØIF Arendal får muligens spille imot Europas beste lag selv om de tapte sluttspillfinalen mot Elverum. (Foto: JAN ESPEN THORVILDSEN)
SPENT
SPENT: Marinko Kurtovic mener klubben allerede er rigget for spill i den gjeveste europacupen. (Foto: )

+ ØIF Arendal har fortsatt mulighet til å delta i den gjeveste europacupen.

Jon Andreassen

Norges Håndballforbund har nemlig søkt om oppgradering av klubbens e-cupdeltakelse fra EHF-cupen til mesterligaen.

– Sportslig er det en flott utfordring, men samtidig er det greit å vite at nåløyet er trangt for norske herreklubber, sier organisasjonssjef Stig Quille i forbundet.

Koster 25.000 euro

ØIF Arendal må i løpet av kort tid supplere NHFs søknad med gode argumenter for hvorfor klubben skal få et såkalt «wildcard» i turneringen.

Den norske ligaen er ranket som nummer 16 i Europa, og et norsk herrelag har aldri tidligere fått inn pass i Europas gjeveste turnering via «wildcard».

– Men damesøknadene har alltid gått gjennom, skriver forbundet i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

Bare søknadsprosessen vil koste ØIF Arendal 25.000 euro, penger klubben må finne ute i markedet.

– Det er fortsatt noen humpler vi trenger å komme rundt. Det er også nødvendig med noen oppgraderinger i arenaen. Den mest kostbare er muligheten for LED-reklame. Det må på plass for at vi skal få spille i Champions League, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Har forberedt seg

Ettersom ØIF spilte om plass i Champions League i sluttspillfinalen mot Elverum, har klubben allerede gjort noen sonderinger rundt en eventuell deltakelse.

– Dette må vi må forsøke å få til om muligheten byr seg. Det største hindret kan fort være beslutningsprosessen i Wien, sier han.

– Champions League-nivå

Hovedtrener Marinko Kurtovic er henrykt over nyheten om at klubben kanskje ender i Champions League likevel.

– Vi har allerede blitt en Champions League-klubb på mange av våre driftsområder. Se på vår arena, på våre arrangementer og se på hva vi gjør i sosiale medier. Alt dette holder Champions League-nivå. Det er det så absolutt ingen tvil om, sier Kurtovic til egen hjemmeside.

Han mener også at klubben neste sesong vil få en spillerstall som er bedre enn noen gang.

– Det er kvalitet på absolutt alle nivå og på høyeste nivå. Får vi denne muligheten, skal vi gripe den med begge hender, sier han.

jon.andreassen@agderposten.no