annonse

Gjør de Elverum til latter?: Ingen spøk å møte nordmannen, dansken og svensken i ØIF

RUVER
RUVER: Jesper Munk (t.v.), Kenny Ekman og Eirik Heia Pedersen i Sør Amfi hvor slaget mot erkerivalen Elverum skal stå søndag – i den første av opptil fem sluttspillfinaler i håndball. (Foto: Alexander Nupen)

+ Har du hørt om nordmannen, svensken og dansken i forsvarsmuren til ØIF Arendal? Nå blir det uansett ingen spøk for Elverum å bryte seg forbi denne trioen i jakten på sluttspillgullet i håndball.

Alexander Nupen

– Nivåforskjellen mellom Elverum og oss er mindre nå enn noensinne. De har rutinen i sluttspill med sju strake gull og er en liten favoritt. Vi må bare fortsette den «fine greien» i det siste med å stå godt bakover med godt keeperspill. Hvis vi samtidig er litt mer kyniske fremover med mer tålmodighet i spillet så tror jeg dette vil bli bra. Det kommer til å veldig spennende i inntil fem kamper, mener Kenny Ekman før søndagens batalje mot Elverum i Sør Amfi i den første sluttspillfinalen.

Kun 14 baklengs

Forsvarsgeneralen Ekman har levert et imponerende comeback etter to tommeloperasjoner og pause på sidelinjen i nær fem måneder.

Dermed kan danske Jesper Munk endelig ruve sammen med svensken. 

Sjekk norskevitsene til Munk i videovinduet

– Jesper gjorde det kjempeflott i forsvar da jeg var borte. I de siste kampene har det gått veldig fint sammen, skryter Ekman.

Kaptein Eirik Heia Pedersen fra Nedenes bidrar til at den skandinaviske granittblokken er knallhard å bryte ned.

I den ene semfinalen mot Kolstad slapp ØIF inn kun 14 mål.

– Jeg synes ingen andre lag i eliteserien har så bra forsvar som oss. Om det er en nordmann, danske eller svenske der har ikke så mye å si. Vi forstår hverandre, og vi står bra bak der, påpeker Heia Pedersen.

Jesper Munk erkjenner at det norske språket var en utfordring da han ankom Arendal før 2017/2018-sesongen.

– Noen små stikkord

– Ja, i starten hadde jeg veldig vanskelig for å skjønne. Jeg tror også det var vanskelig for folk å skjønne hva jeg sa. Nå har vi lært oss noen simple setninger som alle skjønner når det går hett for seg, sier dansken.

Ekman fra Ludvika i Dalarna har på sin side aldri opplevd språkbarrierer i klubbene han har spilt for i nabolandene.

– Jeg har jo bodd i Danmark, så jeg skjønte Jesper «från början». Men det er jo ikke så mye snakk når vi står der bak. Det er bare noen små stikkord som skal til. Vi kjenner hverandre på inn– og utsiden nå, bemerker Ekman.

Etter to tapte sluttspillfinaler mot Elverum på rad øyner ØIF-leiren en etterlengtet og klubbhistorisk billett til minst Champions League-kvalifisering over sommeren.

ØIF Arendal knep seriegullet foran nettopp cupmester Elverum denne sesongen.

– Vi så mot Kolstad at vi vinner kamper med bra forsvars- og keeperspill. Nå blir det tette og jevne kamper mot Elverum. Jeg føler at de ikke har et like bra forsvar i år som de andre årene, men de har en veldig god keeper (Morten Nergaard) som stenger, mener Heia Pedersen.

Flere forsvarsformasjoner

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic er glad for den svensk/danske forbrødringen som «treere» i midtforsvaret.

– Kenny og Jesper begynner å finne hverandre. Fotarbeidet og kommunikasjonen om hvem som skal ta hvem, og hvem som skal frem fungerer bedre og bedre, poengterer Kurtovic.

Det er i det flate 6-0-forsvaret at han velger å benytte seg av konstellasjonen Munk/Ekman samtidig.

– Vi prøver oss frem med ulike formasjoner. Nå har vi stått litt i 6-0. Vi prøver også 5-1 og 4-2, så får vi se hva som passer best, sier Kurtovic.