annonse

Dette sier ØIF-treneren om «spionanklagene»

SNART DUELL
SNART DUELL: Marinko Kurtovic (t.v.) og Michael Apelgren, trener for henhooldsvis ØIF Arendal og Elverum som møtes i den første av opptil fem sluttspillfinaler. Første duell skjer i Sør Amfi søndag. (Foto: Alexander Nupen / NTB Scanpix)

+ Elverum-treneren hevder at ØIF Arendal-leiren drar nytte av informasjon han gir sitt lag på direkten i håndballkamper. Marinko Kurtovic lar «spionpåstandene» henge i lufta.

Alexander Nupen

– Om jeg har gitt instrukser utenfor timeoutene, har de (ØIF Arendal) stort sett opptrådt som forventet, basert på våre taktiske analyser. Men når jeg har gitt beskjeder i forbindelse med time-out, har de ofte endret sitt spill på en meget effektiv måte. Det får meg jo til å stusse, sier Elverum-trener Michael Apelgren til Østlendingen (krever innlogging).

Han påstår videre at Marinko Kurtovics hjelpetrener Luka Panza bruker mobiltelefon eller smartklokke som hjelpemiddel.

Vil kontakte TV2

– Jeg tror Panza får meldinger fra noen som har sett timeoutene på TV og deretter informerer trenerteamet til ØIF om hva motstanderen planlegger. Så tar Panza eller Marinko Kurtovic grep i forhold til det, hevder Apelgren som overfor Østlendingen ikke vil vurdere om han regner det som juks.

En timeout fra "seriefinalen" mellom Elverum og ØIF Arendal denne sesongen skal være ett eksempel på hva Elverum-treneren reagerer på.

ØIF lå på det tidspunktet under 17-20, men klarte 24-24 og det nødvendige ene poenget som ga seriegull.

TV2 har video av den aktuelle timeouten, der Apelgren først ber om et kryss og Panza etterpå sjekker klokken sin og gir en beskjed til spillerne.

Nå vil Apelgren be TV2, som viser norsk håndball direkte, om ikke å sende timeoutene, eller sende de med forsinkelse.

Alternativet er å slutte å snakke taktikk i disse pausene, eller å gi beskjeder på en annen måte, sier Elverum-treneren.

ØIF Arendal-treneren vil ikke svare på om han får informasjon fra timeoutene ned til benken eller ei - verken overfor Østlendingen eller Agderposten.

– Følger spillereglene

– Jeg kan ikke lekke informasjon om hvordan vi jobber. Det er helt uinteressant, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic til Agderposten. 

– Men det er en påstand mot dere som klubb?

– Ja, det får det gjerne være. Vi har ikke gjort feil noe sted. Vi følger spillereglene. Jeg har ingen problemer med at det blir anklager om «ditt og datt». Jeg bryr meg lite om hva Elverum gjør. Jeg bryr meg om mitt lag. Selv om det er sant eller ikke kommer jeg aldri til slippe infoen. Det får Apelgren motbevise, sier Kurtovic.

– Dette er «mindgames». Elverum er livredde for oss. Vi har fokus på oss selv, så får Elverum ha fokus på spionasje. Michaels poeng er garantert for å ta bort fokus hos oss, hevder ØIF-treneren. 

– Mange kilder til info

Til klubbens nettside sier han blant annet følgende:

– Vi har mange kilder til informasjon som skal gjøre oss bedre både før, under og etter kamper. Selvsagt ikke i nærheten av de hjelpemidler som fotballen eller det store amerikanske idretten har. Men vi forsøker å være smarte med de verktøyene vi har for å bedre prestansjon og forutsetninger for å lykkes, svarer Marinko Kurtovic.

Han avviser at klubben benytter ulovlige hjelpemidler, eller at den utfordrer norsk lov eller reglene til Norges Håndballforbund.