annonse

Snart barker erkerivalene sammen i sluttspillfinalene: Derfor tør han ikke tippe gullvinneren

HADDE OVERTAKET I SERIEN
HADDE OVERTAKET I SERIEN: ØIF Arendal og kaptein Eirik Heia Pedersen vant 25-24 hjemme og spilte uavgjort 24-24 borte mot Elverum på veien til seriegullet denne sesongen. Søndag barker erkerivalene sammen i Sør Amfi til den første av opptil fem sluttspillfinaler nå i mai. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
RUNDTUR
RUNDTUR: Tidligere landslagsspiller Bent Svele (57) skal sammen med Harald Bredeli (til venstre) kommentere alle sluttspillfinalene for TV 2. (Foto: NTB Scanpix)
SLIK SPILLES FINALENE

+ Sluttspillfinalene mellom ØIF Arendal og Elverum er vidåpne i år, mener håndballekspert Bent Svele.

Alexander Nupen

– Før sesongen var jeg helt sikker på at Elverum ville vinne serien og sluttspillet. Etter at Arendal tok serien, så er det nærmest umulig å peke på noen favoritt i sluttspillet. Det er nesten 50-50. Veldig åpent. Her blir det fulle haller over alt, og rett og slett gøy, sier en spent Svele til Agderposten.

Vil bryte barriere

Søndag smeller den første av opptil fem sluttspillfinaler i gang mellom ØIF Arendal og Elverum. Hedmarkingene jakter sitt åttende strake sluttspillgull, mens sørlendingene øyner sin første tittel i denne turneringen.

Håndballekspert Bent Svele trekker frem følgende fortrinn som kan vippe gullet i ØIF Arendals favør:

  • Har vunnet seriegull i år

  • Hjemmebanefordel, med opptil tre kamper i Sør Amfi

  • Har slått Elverum hjemme og klart uavgjort borte i serien denne sesongen

  • Kenny Ekman tilbake med defensive muskler

  • André Lindboe – en gullgarantist som vet hva det går i

Flere strenger

Svele trekker særlig frem to argumenter som taler til Elverums fordel i sluttspillfinalene:

  • Bred stall, som de senest viste mot Fyllingen i semifinalen hvor de avsluttet kampen med tre bakspillere som ikke startet matchen. Har en større kortstokk å velge fra enn ØIF.

  • Statistikken og rutinen. Man kan aldri kimse av statistikken. Elverum er dessuten vant til å reise mye og ofte, gjennom å delta i Champions League på høsten. Det at de spilte 10 CL-kamper før jul har ingenting å bety nå i mai.

Duellene

Svele er spent på om ØIF-profiler som Eirik Heia Pedersen, Sondre Paulsen og Martin Lindell kan følge opp sitt gode spill i det siste også i den ultimate duellen i norsk herrehåndball.

– Her blir det cupmesteren mot seriemesteren, Kurtovic mot Apelgren og Svermen mot Taiga´n. Den første kampen er alltid viktig. ØIF kan befeste hjemmebanefordelen. De røk imidlertid mot Kolstad. Men det blir verre å vinne i Terningen Arena enn det var i Kolstad. Hvis Elverum vinner i Arendal, så overtar de hjemmebanefordelen, påpeker Bente Svele.