annonse

Kamp om kundene: Dette koster det å trimme i Aust-Agder

NÆRHET VIKTIG
NÆRHET VIKTIG: – Vi stikker gjerne innom rett etter skolen eller på kvelden. At senteret er få minutter fra der jeg bor, var avgjørende for valget, sier William Badski (bak t.h.), her med vennene Thea Emilie Lie og Sandra Gundersen (på hendene). André Santos trener til fitnesskonkurranse. (Foto: Liv Ekeberg)
Stamina
Stamina: Janne Saudalen er daglig leder ved Stamina Arendal.
Disse rettighetene har du

+ Et nyttårsforsett kan koste å innfri, ikke minst for lommeboka. Men du kan spare 250 kroner hver måned på å velge det rimeligste framfor det dyreste av treningssentrene – om du vil trene i Arendal, vel å merke.

Liv Ekeberg

«I morgon, i morgon, men ikkje i dag» sa vi i jula. Nå skal vi ta oss sjøl i nakken og rette opp utskeielsene fra «sju lørdager på rad» med mengder av kaloririk mat og drikke og minimalt med trening.

Hvis det er nå du skal begynne å trene på et senter, der du blir motivert av andre og får noen til å presse deg selv litt ekstra, kan du fort spare flere tusen i året på å sjekke vår oversikt. Samtidig er det viktig å først spørre deg selv hva som er viktig for deg ut fra faktorer som nærhet, mange gruppetimer, bemannet senter og lav pris.

3000 kroner forskjell

I fylkeshovedstaden er forskjellene størst. Vår oversikt viser at du sitter igjen med 250 kroner mer hver måned, eller 3000 kroner i året, om du velger det rimeligste senteret framfor det dyreste.

Bor du i Grimstad eller Arendal, eller kan tenke deg å trene i disse byene, har du et knippe sentre å velge mellom med både sal- og apparattilbud alle dager i uka.

Mange tilbyr også nøkkelkort slik at du kan trene når stedet ikke er bemannet – endog midt på natta, om det skulle passe deg best (kortet har som regel en engangsavgift).

Utenfor de største byene i fylket vårt, er det også treningsstudioer – og her er prisene gjerne være lavere enn i byene.

Stamina
Stamina: Janne Saudalen er daglig leder ved Stamina Arendal. Foto: -

Må jeg betale for innmelding?

Vær oppmerksom på at noen sentre krever flere hundre kroner i innmeldingsavgift (administrasjonsgebyr) og bindingstid på ett år, mens andre har null kroner for innmelding og ingen eller kun én måneds oppsigelsestid. Et tips er å vurdere om slike variabler betyr noe for deg.

Vi har sjekket priser og betingelser for treningssentrene i Arendal, Grimstad, Tvedestrand, Risør og Gjerstad. Prisene er for ordinær voksen.

NB! Mange opererer med student- og honnørpriser som vi ikke tar med her.

– Høy kompetanse koster

Som tidligere år er Stamina-kjeden igjen på toppen av prisstatistikken. Slik kommenterer daglig leder forskjellen på 250 kroner hver måned sammenlignet med fylkets rimeligste treningssenter:

– Vi har mange gruppetimer med høyt kompetansekrav til instruktørene våre, noe som gir trygghet for dem som trener her. Vi har også bemanning stort sett hele åpningstiden sju dager i uka. Det øker også tryggheten og muligheten for å gi god service til kundene våre. I tillegg har vi renhold hver dag og tilbud om barnepass seks dager i uka, sier Janne Saudalen, daglig leder ved Stamina Arendal.

Daglig leder ved Fresh Fitness Arendal har ikke svart på våre forsøk på å innhente kommentar.

Arendal

Stamina Arendal, Stoa (innmelding 199,- på nett, 549,- per mnd m. 12 mnd bindingstid (449,- ved innmelding i januar), full tilgang til alle treningssentre og gruppetimer over hele landet.

Fresh Fitness, sentrum 299,- per mnd (249/mnd uten saltimer, ingen innmeldingsavgift eller bindingstid)

Kick Trening, Krøgenes kr 329,- per mnd med bindingstid 12 mnd. Åpent hele året, åpent også 05.00-24.00 med nøkkelkort (ekstra kost

Atletica, Sør Amfi i Myra 349,- pr. mnd m. 12 mnd bindingstid (449,- per mnd u.bindingstid). 250,- innmelding.

Aktiv Trening Arendal, Maxis senter 359,- per mnd m. 12 mnd bindingstid (379,- per mnd u.bindingstid). Innmelding 299,-

Grimstad

Stamina (innmelding 199,- på nett, 549,- per mnd m. 12 mnd bindingstid (649,- pr. mnd u. bindingstid), full tilgang til alle treningssentre og gruppetimer over hele landet.

Gym365 (Eddiken Treningssenter) 379,- per mnd m. 12 mnd binding. 199,- innmelding.

Bare Trening Grimstad 249,- per mnd, innmelding 199,-

Froland

Froland Treningssenter 369,- pr. mnd m. 12 mnd binding, innmelding 100,-

Tvedestrand

TTT (Tvedestrand Trening og Trivsel) 350,- per mnd, ingen innmelding.

Gjerstad

Stewarts Fysioterapi og Treningssenter, Gjerstad 250,- per mnd (m. 12 mnd bindingstid)

Åmli

Åmli Fysioterapi & Trening 2.650,-/år (ev. 450,- for 1 mnd)

liek@agderposten.no