annonse

Skral har fått inn et bud: - Vi har trua på festival neste år

HØSTSTORM
HØSTSTORM: Festivalgründerne Stian Tobiassen (t.v.) og Mikal Vassbotn har vært ute i ruskevær før. Her fra 2014. Etter at Skrals hovedaksjonær ble slått konkurs har de ståt på for å få inn ny investor. (Foto: Marit Elisabeth Strand)
Det skal bli mer «kos på Groos», mener festivalsjefene
HAR TRUA: Her står Jonas Alaskas på scenen i 2018. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)

+ Skral har fått et bud som er levert bobestyrer. – Vi har sikret publikums penger og har trua på Skral 2020, sier festivalgründer.

Liv Ekeberg

For en drøy måned siden slo nyheten ned som lyn fra klar himmel:

Selskapet Arjuna AS, som hadde 60 prosent av aksjene i Skral Festival, var slått konkurs av Oslo kemnerkontor 13. august.

Tiende konkurs på to år

Dette var da ifølge Dagens Næringsliv den niende og tiende konkursen som festival- og eiendomsinvestoren Per Karsten Ims (52) har vært involvert i siden 2017.

De resterende 40 prosentene i Skral eies av gründerparhestene Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen, med 20 prosent hver.

– Ganske surrealistisk

–Konkursnyheten kom like overraskende på oss. Planene for 2020-festivalen var godt i gang og vi hadde startet å booke artister og selge billetter. Vi er på ingen måte i en ideell situasjon, sier Skral-general Mikal Vassbotn til Agderposten nå fire uker senere.

Han sier at han «må bare le litt av hele greia» over situasjonen som han opplever som «ganske surrealistisk»:

– Få dager før vi fikk nyheten om konkursen var vi klare for å slippe hovedtrekkplasteret. Nå må vi la alt bero.

Jobber med å få investor

Vassbotn medgir at festivalen nå jobber i en tung motbakke, men gründeren, som startet Skral mens han var student, har vært gjennom noen høststormer før og har tro på at de skal klare seg også denne gang.

For tida som har gått siden midten av august, har Vassbotn og resten av Skral-gjengen jobbet intenst med å få på plass en ny investor.

Har bud inne

– Vi er kommet ganske langt. Vi har fått et bud på eierandelen på 60 prosent og har levert det til bobestyrer. Nå er resten opp til ham, sier Vassbotn, som ikke vil røpe annet om budgiver enn at «hen» ikke er lokal.

– Mer kan jeg ikke si nå, men vi er svært interessert i å få en rask avklaring for å fortsette med det vi var i gang med – både overfor artister og publikum.

LES: Slik ble hagefesten millionbusiness

Betaler på «gammel moro»

Investoren som skal redde festivalen, må være solid og innforstått med at Skral fortsatt betaler på «gammel moro» etter et dårlig 2016-resultat, sier Vassbotn.

Da 2019-fastiten var klar, var overskuddet omtrent nok til

Oppi all usikkerheten var Skral-gründerne raskt opptatt av å sikre at publikums penger ikke forsvinner inn i konkursboet etter Arjuna-kollapsen:

– Publikums penger er trygge

– Umiddelbart etter at vi ble kjent med konkursen, kontaktet vi Ticketmaster og fikk fryst de midlene som har kommet inn. Billettkjøperne skal være trygge på at deres penger ikke forsvinner, sier Vassbotn.

Tror på mer kos

Men blir det «kos på Groos» også neste sommer?

– Det har vi godt håp om. Vi har forklart situasjonen for artistene og har en løpende og god dialog med dem. Dette er proffe aktører som har vært lenge i bransjen. Ja, vi er satt i en uvanlig situasjon, men de har uttrykt forståelse. Vi har absolutt fortsatt godt håp om at det blir Skral 2020.

liek@agderposten.no