annonse

Hyllet countryheltene med tidsreise

I SIGET
I SIGET: Arly Karlsen var i storform. (Foto: )
LEDET SHOWET
LEDET SHOWET: Aslak Gjennestad. (Foto: )
STERK STEMME
STERK STEMME: Steffen Jakobsen. (Foto: )
KOSTE SEG
KOSTE SEG: Denne mannen likte det han hørte, og danset også på scenen. (Foto: )
PÅ REKKE OG RAD
PÅ REKKE OG RAD: Disse artistene bidro til en countryaften av de sjeldne fredag kveld. (Foto: )
I SIGET
I SIGET: Arly Karlsen var i storform. (Foto: )
DANSET
DANSET: Disse to sto for danseunderholdningen på scenen. (Foto: )
HYLLET CASH
HYLLET CASH: Johnny Cash ble hyllet. (Foto: )
: (Foto: )
: (Foto: )
: (Foto: )
: (Foto: )

+ Artistene G. Thomas, Arly Karlsen, Ivar Erdal og Steffen Jakobsen inviterte publikum med på en historisk reise innen countrysjangeren fredag kveld.

Jon Andreassen

Med den lokale helten Aslak Gjennestad som konferansier leverte musikerne countryhits på rekke og rad for de rundt 400 fremmøtte i Arendal kulturhus.

– De har reist litt rundt med dette showet, og vi har vært med i flere år. Det er artig å ta publikum med på denne historiske reisen, sier Gjennestad til Agderposten.

Han presenterte hvert nummer, og G. Thomas, Karlsen, Erdal og Jakobsen fortalte rariteter om hver enkelt legende før de dro igjennom noen av låtene deres.

– Dette er ikke bare en konsert, men også mimring og musikkhistorie. Folk kjenner seg igjen i mye, sier Gjennestad.

Et titalls countrylegende ble gjort stas på i kulturhusets største sal. Alt fra Hank Williams sr. til Kitty Wells, Roy Acuff, Johnny Cash og Kris Kristoffersen for å nevne noen.

Også nyere idoler som Garth Brooks, Alan Jackson, Vince Gill og Travis Tritt ble hyllet. Folk i alle aldre både med og uten cowboyhatt og vest, koste seg i de rød setene i Store Torungen.

– Gøy at det er så spredt aldersmessig. Vi presenterer artister fra 1950-tallet og fram til i dag, sier Gjennestad.

Stemningen eksploderte nærmest i salen da kvartetten på scenen serverte The Highwaymens «Highwayman». Det var kanskje det maksimale høydepunktet for mange, men også totalopplevelsen ble nok svært minnerik for nærmest samtlige i salen.

jon.andreassen@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.