annonse

Dette får du se på ARTendals høstutstilling

SMYKKER
SMYKKER: Noen av smykkene til kunstneren Olaf T. Hodne er ikke ment for å bære, men han tar utgangspunkt i steinens former. (Foto: Bomuldsfabriken)
UTTRYKK
UTTRYKK: Olaf T. Hodne på en utstilling i 2016, der han viste smykker laget av tre. Nå jobber han med stein. (Foto: Arne Ingmar Eggen)
VEV MED MENING
VEV MED MENING: Jens Pettersen fra Arendal uttrykker seg med vev om det han mener er «vår ekstremt banale samtid». (Foto: Bomuldsfabriken)
KERAMIKK
KERAMIKK: Tine Gunvaldsen fra Kristiansand arbeider med keramikk i store former. (Foto: Bomuldsfabriken)

+ Vev med politiske budskap og store smykker som kanskje ikke skal bæres, er blant det du ser på høstutstillingen i sentrumsgalleriet.

  • BLiv Ekeberg

– Jeg gir dem navn som «skjold», «gjerde» og «vindu», hvor da fellesnevneren er en representasjon av beskyttelse, sier smykkekunstner Olaf Tønnesland Hodne fra Evje og Hornnes.

Han former steiner og mineraler som er flate på fremsiden. På baksiden er det hugget ut plass til brosjenålen, slik at verket kan brukes på kroppen som smykker.

29-årige Hodne bor i Oslo, der han i våres fullførte sin mastergrad ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Som én av tre nyutdannede kunstnere med tilknytning til Agder får han vise fram sine arbeider i utstillingen HATCH i kunstgalleriet ARTendal fra lørdag 14. september.

– Kjempebra plattform

– Hatch er en kjempebra platform for oss nyutdannede å komme oss ut i kunstlivet nærere der vi har vokst opp, og ikke bare i storbyene vi har studert. Det gir kanskje en inngang til å gjøre noe nærme hjemme, sier Hodne til Agderposten.

Hans ambisjon er å utvikle seg kunstnerisk og etterhvert etablere eget verksted. I tillegg har han en deltidsjobb på Kunstnerforbundets galleri.

Spennende gruppeutstilling

– Årets høstutstilling i ARTendal er en spennende gruppeutstilling med iscenesatte keramiske objekter, skjoldformete, store smykker og figurativ vev, sier Janina Scharnick, administrator/koordinator ved Bomuldsfabriken.

For 12. året på rad samarbeider Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal og Agder Kunstsenter i Kristiansand om å trekke frem og presentere nyutdannede kunstnere fra regionen.

En vev av humor og historie

Nevnte Pettersen er fra Arendal og arbeider med tekstil og figurativ vev. Han er inspirert av historisk kunsthånd-verk, der billedveven utforsker ulike begrepet illustrasjon.

– Temaene er humor, tilgjengelighet og historiske referanser for å forsøke å forstå det han opplever som «vår ekstremt banale samtid», leser vi i omtalen.

Pettersen er utdannet ved Oregon College of Art and Craft (OCAC) i Portland og Pacific Northwest College of Art i Texas.

Skulptur av keramikk

Den tredje unge kunstneren som får vise seg fram i ARTendal fra lørdag 14. september, er Tine Gunvaldsen (33) fra Kristiansand.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.