annonse

Debuterer på Folkets Hus: - Rock, pønk og køntri

VETERANER
VETERANER: Rangers rigget studio på Birkenlund skole til innspillingen av sitt første album. De har spilt på nasjonale festivaler som Canal Street, Norway Rock Festival og Raumarock, samt på en rekke lokale minifestivaler og spillesteder. (Foto: Roger Andersen)
SUPPORT
SUPPORT: Tvedestrandsbandet Overload spiller også. (Foto: )
RANGERS
RANGERS: Rune Eilertsen (trommer), Fred Audun Ellefsen (bass/vokal), Nils Erik Goderstad (gitar/vokal), Tore Knutsen (gitar/vokal). (Foto: PRIVAT)

+ Arendalsbandet Rangers kliner til med slippfest for debutplata si med innslag av AC/DC-gjester og support.

Liv Ekeberg

Bandet har spilt sammen i en årrekke og kaller stilen sin rå, melodiøs og publikumsvennlig.

– Liker du klassisk rock med innslag av både pønk, country og americana, bør du ta turen til Eydehavn i helga, sier Nils Erik Goderstad, vokalist og gitarist i arendalsbandet Rangers.

For når de endelig er klare for å slippe sin første plate, det selvtitulerte albumet «Rangers, skal det skje med «en heidundrende rockefest», som han sier.

Tilbake der det startet

Hvor er det da bedre, enn på gode, gamle Folkets Hus på Eydehavn, tenkte gutta i Rangers. Og sånn blir det – for dette er virkelig «back to the roots»:

– Både musikkinteresse og bandkarriere startet på Nitriden og i musikkmiljøet øst i Arendal, forteller Goderstad og et av de andre bandmedlemmene, Tore Knutsen.

De to startet bandet i 2005. De øvrige medlemmene i dag er Rune Eilertsen (Kristiansand/Holmestrand) og Fred Audun Ellefsen (Tvedestrand).

Lørdag 14. september markeres platedebuten med en helaften nettopp på Folkets Hus.

Tydelige spor av 60- og 70-tallet

Goderstad beskriver musikkstilen som tydelig influert av rock- og hardrock fra 1960- og 70-tallet, men også med tydelige elementer av sjangre som country, pønk.

’Rangers’ er navnet på amerikanske soldater spesielt trent til å operere i små grupper som gjør raske, overraskende angrep i fiendens område, leser vi i Store Norske Leksikon.

Og nå, etter mange timer i trening og innspilling gleder «spesialsoldatene» seg til å slippe debutplata og spille live.

Motsatt rekkefølge

Festen «på lokalet» kommende lørdag starter med full gjennomspilling av den ferske plata.

– Vi gjør det litt omvendt, og går på først! Senere på kvelden blir det support-konsert med tvedestandsbandet Overload med Roger «supercity» Andersen og «Mr. Ramones» Steinar Edvardsen i spissen. De serverer en rekke klassiske rockelåter og vil skape ekstra stemning utover kvelden, forteller Knutsen.

Gjester på scenen

I tillegg til eget materiale, serverer Rangers også noen covergodbiter:

– Ekstra gøy er det at vi får med oss vokalisten fra det som er kjent som Norges beste AC/DC-tributeband, Fred Olsen fra Live/Wire, på scenen. Albumet gis ut på plateselskapet hans, og da måtte vi jo benytte anledningen til å invitere han med på noen AC/DC-klassikere, avslører Goderstad.

Privatfest åpen for alle

– Arrangementet er privat, det betyr at konserten er som en stor vennefest. Men vi inviterer alle som har lyst til å bli med på en skikkelig festkveld med rock, sier Goderstad.

Det nye albumet er tilgjengelig på strømmetjenester fra lørdag, men også på vinyl, som alle som betaler inngang får med seg i handa.

liek@agderposten.no