annonse

Årets utfordringsshow tok alle deltakerne på senga

FAMILIEKAMP
FAMILIEKAMP: Tonje Markseth, Alf Fjeldstad og Nina Fløystad kjempet om førstepremien på scenen under Brokelandsheiadagene, og byttet premier etterpå. (Foto: )
STORE MUNKER
STORE MUNKER: Leif Tore Langmyrlia steker opp munker så han har litt på lager til rushet. (Foto: )
GODT BESØK
GODT BESØK: Brokelandsheiadagene 2019 fikk mange besøkende, takket være været. (Foto: )

+ De siste årene har folk spist syltelabber, surstrømming og blitt snauklippet. I år var det ingen som så hvilken utfordring som kom under årets «Skal, skal ikke» på Brokelandsheiadagene.

Frank Johannessen

– Jeg er glad det ikke var mat vi skulle spise, da hadde jeg gitt meg tidligere, nå skal jeg kjempe om Bali-turen, smilte Nina Fløystad etter å ha vunnet fem kasser med kubbelys.

Mens andre år har bydd på til dels ekstreme utfordringer, ville arrangør Rune Hagestrand roe det hele ned i år, og gjorde det heller til et premiedryss der deltakerne skulle gjette riktig pris på varer fra den lokale Eurospar-butikken, og så vant for rundt tre tusen kroner i produktet de rør ut på.

Hovedpremien var fripass til deltakelse i premieshowet søndag ettermiddag, der premien var en tur for to til Bali.

Flere med

– Vi ville hedre de tøffe som tør å melde seg på til noe ukjent i år, derfor ble det ikke noe skremmende, sier sjef for Brokelandsheiadagene, Rune Hagestrand.

Årets konkurranse ble et lite familiestevne også, for sist på scenen sto Nina Fløystad i kamp med kusine Tonje Markseth, og helt i begynnelsen hadde de begge slått ut bestefar Alf Fjeldstad.

Endelig godt vær

Etter flere år med heller tvilsomt vær, smilte værgudene til messedagene i år, og med tilhørende godt besøk både fredag, lørdag og søndag. Det merket også utstillerne.

– Vi stekte for fullt på alle ti munkepannene på lørdag, men klarte ikke holde unna. Vi gjør dette litt på hobbybasis og er rundt på noen messer i året. Julemessene er som regel best salg på, men det pleier være bra på Brokelandsheia også, og i år har det vært veldig bra, sier Leif Tore Langmyrlia.

Sammen med søsteren Bjørg Karin Hegland sto han og solgte sveler og munker etter mors gamle oppskrift, som de villig deler med kundene.

– Hemmeligheten er å bruke godt med margarin, da får du den gode salte smaken, sier Langmyrlia.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.