annonse

- Vi trenger ikke James Bond, bare Kim!

Enorm kraft
Enorm kraft: Kim Rysstad imponerte under Stjernekamp, der artistene konkurrerte i låter fra Melodi Grand Prix. (Foto: Julia Marie Naglestad, NRK)
Dragartist
Dragartist: Conchita Wurst fra Østerrike vant Eurovision Song Contest 2014 med låten "Rise like i Phoenix". (Foto: NTB Scanpix)
Begeistret mentor
Begeistret mentor: Hanne Krogh var full av rosende ord til Kim Rysstad. (Foto: Julia Marie Naglestad. NRK)

+ Med sin enorme kraft sang Kim Rysstad seg opp til å bli dommernes favoritt under Stjernekamp lørdag, der artistene sang låter fra Melodi Grand Prix.

Marit Elisabeth Strand

- Jeg har bare hørt deg som folkesanger. At du Kim, fra ditt konservative miljø, synger denne låten med slik kraft, det står det respekt av. Vi trenger ikke James Bond, bare Kim, sa mentor Hanne Krogh under Stjernekamp på NRK lørdag kveld.

Rysstad sang "Rise Like A Phoneix" . Dette er en popballade som vant Eurovision Song Contest 2014 for Østerrike. Sangen ble fremført av den skjeggete dragartisten Conchita Wurst.

Til Agderposten forteller Kim Rysstad at det var helt spesielt for han å synge denne låten.

- Melodi Grand Prix er ikke politisk, men det er politisk å stå på en scene og synge denne låten. Jeg kjente at jeg bare måtte gjøre det. Det var en frigjørelse for meg. Jeg synes det er kult at en transe vant Grand Prix med denne sterke låten, sier Kim Rysstad på telefon fra Fornebu.

Rysstad kunne høste masse ros fra dommerne, og før avstemningen pekte de på han som favoritt til å gå videre i sangkonkurransen.

- Jeg skal gjemme tilbakemeldingene i hjertet mitt. Det er alltid godt å få fine tilbakemeldinger, men det betyr ekstra mye når det kommer fra en så fin mentor som Hanne Krogh. Det er rørende, og jeg klarer nesten ikke å holde tårene tilbake, sier Rysstad til Agderposten.

- Er det mulig? Du har en kraft som ikke er til å tro. Det er inspirerende å se deg kaste deg rundt på steder du ikke er vant til å være, sa dommer Mona B. Riise..

Kim Rysstad peker på at balladen er en naken låt, som gjør det umulig å skjule noe.

Da låten vant Grand Prix, mottok Conchita Wurst. blandede reaksjoner etter seieren, ikke minst på grunn av skjegget. Mens Europas LHBT-miljø hyllet henne, var kristenkonservative, særlig i Øst-Europa, negative.

- Jeg kastet meg ut i sjangeren stadionrock sist, og det gikk bra. Det ga meg enorm selvtillit som jeg tar med meg videre, sa Rysstad under sendingen.

«Rise Like a Phoenix» handler om å reise seg igjen etter tunge tider og stige opp som en fugl føniks. Melodien har mange likheter med tittellåtene til flere James Bond-filmer. 

Kari Gjærum måtte forlate konkurransen lørdag kveld.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.