annonse

Viser glimt fra krigen på modelljernbanetreff

ØYEBLIKK
ØYEBLIKK: En panserdivisjon under transport på østfronten sommeren 1944 med 35 vogner, diverse kjøretøy, personell og utstyr skal vises fram. (Foto: Styrkar Braathen)
MODELLER
MODELLER: Alle modellene er kopier av ekte tog. (Foto: Styrkar Braathen)
ØYEBLIKK
ØYEBLIKK: En panserdivisjon under transport på østfronten sommeren 1944 med 35 vogner, diverse kjøretøy, personell og utstyr skal vises fram. (Foto: Styrkar Braathen)

+ Lørdag og søndag skal en dansk modelljernbaneentusiast gjenskape et historisk øyeblikk på et helt spesielt modelljernbanetreff på Nes Verk.

Inger Stavelin

Helgen 24. og 25. august skal det være et stort modelljernbanetreff på Næs Jernverksmuseum i Tvedestrand.

Det er Arendal modelljernbaneklubb som trekker i trådene, sammen med museet. Dette er ifølge en pressemelding fra museet det første treffet i Norge der modelljernbaner av typen Spor 1 samles. Det vil si modeller i stor skala (1:32).

Kopier av virkelige tog

– Dette blir en flott anledning til å se modelljernbaner i drift. Alle lokomotiver og vogner er kopier av virkelige tog, og de kjører i flotte landskap. Man kan til og med forsøke å styre tog selv, lover fagkonsulent Helle U. Lofstad på Næs Jernverksmuseum i en pressemelding.

Arendal modelljernbaneklubb har også invitert danske Danny W. Juel Jeppesen til treffet.

Gjenskaper øyeblikk

Han vil vise et togsett der han har gjenskapt et historisk øyeblikk fra 2. verdenskrig: en panserdivisjon under transport på østfronten sommeren 1944 med 35 vogner, diverse kjøretøy, personell og utstyr.

Spor 1 var den vanligste målestokken for modelltog fram til 1930-tallet. I 1969 relanserte Märklin modellen og museet og Arendal modelljernbaneklubb feirer 50-årsjubileet med dette store treffet.

Resten av jernverksmuseet er også åpent, og det blir aktiviteter for barn.

inger.stavelin@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.