annonse

Tror Kim Rysstad ryker ut tidlig

KOMMER PÅ TV
KOMMER PÅ TV: Kim Rysstad fra Valle i Setesdal er med i NRK-programmet Stjernekamp, som har premiere lørdag 24. august. Men han spås en rask exit – om ikke lokalpatriotismen heier ham fram. (Foto: NTB scanpix)
DÅRLIGE ODDS
DÅRLIGE ODDS: Pressesjef Joakim Ingebrigtsen sier at Betsson mener Kim Rysstad er for anonym til å vinne publikum. (Foto: )

+ Kim Rysstad (38) fra Valle spås en kort karriere i «Stjernekamp». – For anonym, tror spillselskapet og gir ham bare 8 prosents sjanse til å vinne kampen, som begynner lørdag.

Inger Stavelin

– Vi får håpe for Kims skyld at vi tar feil. Vi har tatt feil før – for eksempel i fjor, da vi ikke klarte å beregne patriotismen i Nord-Norge og Ella Marie Hætta Isaksen vant. Lokalpatriotisme er en faktor som er vanskelig for oss å kalkulere, og den må ikke undervurderes, sier pressesjef Joakim Ingebrigtsen i spillselskapet Betsson til Agderposten.

En liten sensasjon, i så fall

Så selv om Kim André Rysstad er rangert som nummer seks av de ti deltakerne i Betssons sannsynlighetsberegning, er mulighetene der – hvis egdene er flinke til å stemme ham fram.

– Det er ikke utenkelig at han tar innersvingen på konkurrentene, men vi mener det vil være en liten sensasjon i så fall! sier Ingebrigtsen.

Folkemusikeren, kvederen og den klassiske sangeren Kim André Rysstad har fått 12 i odds av spillselskapet. Det tilsvarer at de bare gir ham 8,3 prosents sjanse til å vinne.

Anonym

– Rysstad er for all del en dyktig sanger, men vi tror han står i fare for å bli litt anonym i årets felt. Det er mange spennende deltakere og sterke personligheter, og det å vinne publikum er nærmest vel så viktig som sangferdighetene. Derfor mener vi at Rysstad i beste fall er en outsider i år, sier Ingebrigtsen.

Selskapet han jobber for har Wig Wam-vokalist Åge Sten Nilsen som favoritt. Oddsen på østfoldrockeren er satt til 3,75. Så følger Bilal Saab fra Hasvik på Sørøya i Finnmark med en odds på 4,75.

Fordel i klassisk sang

– Rysstad er jo trent i klassisk sang, og han vil ha en stor fordel der i forhold til de andre deltakerne. Men vi er veldig usikre på hvordan han vil klare seg i sjangere som for eksempel hiphop. Flere av de andre deltakerne har også deltatt i lignende musikkonkurranser tidligere. Rysstads deltok i Melodi Grand Prix i 2012, men klarte da ikke å gå videre fra delfinalen. Det er med på å gjøre oss litt skeptiske til hvor godt han kan gjøre det her, forklarer Ingebrigtsen, og fortsetter:

– Han skal opp mot flere tøffe konkurrenter, og vi vurderer at spesielt Åge Sten Nilsen skal bli vanskelig å slå. Han har tidligere gått til topps i både «Melodi Grand Prix» og «Det store korslaget», så vi vet han er en stor publikumsfavoritt. Når det er sagt kommer det alltid overraskelser i «Stjernekamp».

Oddsene

Dette er oddsene spilleselskapet har gitt deltakerne i årets Stjernekamp:

Åge Sten Nilsen: 3,75

Bilal Saab: 4,75

Sondre Nystrøm: 5,50

Adrian Jørgensen: 7,00

Hanne Sørvaag: 8,00

Andrea Santiago: 10,00

Kim Rysstad: 12,00

Beate Lech: 14,00

Anette Amelia Hoff Larsen: 15,00

Kari Gjærum: 20,00

Kim André Rysstad har gitt ut fire album, senest juleplata «Snøen laver ned» med London Philharmonic Orchestra i fjor. Det første kom i 2007, het «Tak hardt uti hand» og ga ham prisen «Årets soloalbum» fra Norwegian Folk Music Awards. I 2009 ble han kåret til Årets unge folkemusikar, og albumet «Vegen» ga ham nominasjon til Spellemannsprisen i 2011.

Ifølge Wikipedia jobber han mye på tvers av sjangere og henter inspirasjon fra country, bluegrass, popmusikk, samt kjente sangere som Whitney Houston og Dolly Parton.

Kiss-start

Lørdag skal han synge i en sjanger han ikke har prøvd før, nemlig stadionrock. Han skal synge «I Was Made for Lovin’ You» av Kiss.

Da Agderposten intervjuet ham tidlig i juni i år, var han glad for muligheten NRK nå gir ham til å nå et stort publikum.

– Jeg er jo frilanser. Å bli sett og hørt av så mange, gir enorme muligheter, sa Kim Rysstad til Agderposten.

inger.stavelin@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.