annonse

Askeladden-produsent Synnøve Hørsdal fra Arendal håper på regn og kinovær

Askeladden på kino
Askeladden på kino: Vebjørn Enger og Eili Harboe i «Askeladden – i Soria Moria slott». (Foto: )
Produsent
Produsent: Synnøve Hørsdal i Maipo Film har stadig nye prosjekter. Arendals-kvinnen jobber nå med både Askeladden og Lykkeland. (Foto: NTB scanpix)

+ Filmprodusent Synnøve Hørsdal (49) har gjort Askeladden til en populær actionhelt. Fredag er han tilbake på kinolerretet.

Marit Elisabeth Strand

– Det blir utrolig spennende å få tilbakemeldingene fra publikum. Jeg håper på skikkelig regnvær i helgen, eller at folk uansett finner en super anledning til å gå på kino, sier Synnøve Hørsdal.

Produsenten fra Arendal, som bor i Oslo, er spent før fredagens premiere på «Askeladden – i Soria Moria slott». Forgjengeren «Askeladden – i Dovregubbens hall» ble sett av nær 369.000 på kino, og var den mest sette norske filmen i 2017.

I den nye filmen står enda mer på spill: Kongen og dronningen er forgiftet, og Askeladdens egne brødre er mistenkt for ugjerningen, og kongeriket er truet av fremmede sjarlataner på jakt etter makt og rikdom. Sammen med den fryktløse prinsesse Kristin setter han ut på en farlig ferd på leting etter det sagnomsuste slottet Soria Moria og kilden til Livets vann.

Action i eventyret

– Det var en lang prosess før den første filmen å ta gamle, kjente Askeladden over til kinolerretet. Det gjorde vi med action og spenning. Nå som valgene var tatt, kunne vi videreutvikle og forsterke eventyret. Spenningen sikter høyere enn de aller minste barna, og humoren gjør at filmen favner bredt, sier Hørsdal som jobber i Maipo Film.

Hun tror at det kan komme en film nummer tre om Askeladden.

– Det er fortsatt mange historier å ta av om Askeladden. Det kan bli tre filmer, men ikke mere enn det, sier Hørsdal.

Mer Lykkeland

Synnøve Hørsdal er ellers opptatt med innspilling til ny sesong av den populære dramaserien Lykkeland fra NRK.

Det var Hørsdal som hadde ideen til denne serien, som handler om oljeeventyret i Stavanger. Denne sesongen kommer på tv i 2021.