annonse

Skral-eier konkurs: Festivalen har fått bud på aksjene

SKRAL 2019
SKRAL 2019: Her er ett av mange bilder fra festivalens to dager i 2019. (Foto: Elisabeth Grosvold)

+ Musikkinvestor Per Karsten Ims' eierselskap Arjuna as, som var deleier i musikkfestivalene Norwegian Wood og Skral Festival, er konkurs, meldte DN tirsdag.

Silje Bratland Roksvåg

– Det er en konkursbegjæring fra Oslo kemnerkontor. Det er basert på manglende betalt arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk på skatt. Og en betydelig restskattpost, sier partner Egil Hatling i advokatfirmaet DLA Piper, som er oppnevnt som bostyrer for konkursen, til avisen.

Eier 60 prosent

Til Agderposten opplyser booking-ansvarlig og daglig leder i Skral, Toffen Gunnufsen, at Arjuna AS eier 60 prosent av aksjene i Skral Festival. De resterende 40 prosentene eies av henholdsvis Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen. 

Nyheten om konkursen kom overraskende på Skral-ledelsen, men de er i full gang med å finne løsninger slik at festivalen på Groos i Grimstad kan videreføres i 2020. 

Nytt bud

Det er allerede kommet inn bud på Arjunas aksjer, av Ims selv.

– Kadetten Holding AS har lagt inn bud på aksjene til Arjuna i Skral, opplyser Toffen Gunnufsen i en SMS til Agderposten tirsdag kveld.

Gunnufsen er styreleder og daglig leder i selskapet som har lagt inn budet.

– Vil Skral Festival godta budet?

– Det regner jeg med, svarer Gunnufsen.

Gunnufsen opplyser videre at de andre eierne i Skral Festival har god tro på at dette løser seg greit innen kort tid.

– Per Karsten Ims garanterer for de lån som er gitt Skral, forteller Gunnufsen tirsdag kveld.

Ikke første konkurs

Ifølge DN er det ikke første gang Ims er i hardt vær. Han har en rekke konkurser og kontroverser bak seg, melder avisen tirsdag.

Også et av Arjunas andre datterselskaper, Th 25 Drift as, ble begjært konkurs tirsdag.

– Jeg har varslet at det er nærliggende å foreslå konkurskarantene. Nå er det også to nye konkurser. Det betyr at vi må se nærmere på bildet, sier advokat Andreas S. Christensen, bostyrer i boet etter Norwegian Wood, til avisen.