annonse

Sydenstemning og karibiske rytmer på Sam Eydes plass

KOKER:
KOKER: Det er sydenstemning og karibiske rytmer på Sam Eydes plass. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)

+ Boney M satte fyr på Sam Eydes plass med sine karibiske rytmer. Blide mennesker i hawaiskjorter og fargerike kjoler danset seg svette til det som var fredagens høydepunkt for de fleste.

Jon Andreassen

Luke Elliott og ELO sto for underholdningen tidligere fredag, men det er den multinasjonale popgruppa Boney M, med storhetstid på 70-tallet, som avslutter kvelden for de flere tusen festivalpublikumerne.

Hits på rekke og rad

Og hvilken avslutning det er. Bandet dro frem hit etter hit, og fikk publikum til å svinge seg inn i tropenatten. 

Med låter som "Brown girl in the ring", "Ma Baker", "Rivers of Babylon" og "Hooray Hooray" satte bandet virkelig fyr på de flere tusen tilskuerne. 

- Dette her er bare helt topp. ELO var magisk, men dette er absolutt høydepunktet, sa publikummerne Heidi Due og Lisbeth Lorentzen til Agderposten like før konsertstart. 

Publikum fikk også høre Bob Marleys "No woman, no cry" ettersom et av bandmedlemene er fra legendens hjemland, Jamaica. 

Ekstranummeret var mildt sagt overraskende: The Beatles' "Let it be". 

Startet i Tyskland

Boney M. er en disco-/pop-gruppe som hadde sin glanstid på 1970-tallet. Gruppen ble dannet av den tyske musikkprodusenten Frank Farian og var opprinnelig basert i Vest-Tyskland. De fire opprinnelige frontfigurene var jamaicanskfødte Liz Mitchell og Marcia Barrett, Maizie Williams fra Montserrat og Bobby Farrell fra Aruba.

Et av fredagens andre høydepunkter er Rockebandet Ændals konsert på Bankgården litt senere på kvelden.

De er ute med en rekke nye låter, noe som gjør konserten ekstra spennende.

jon.andreassen@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.