annonse

Åmli-mannen håver inn priser på bilen han selv har bygget: - Dette er sykt

MANGE PRISER
MANGE PRISER: John Lien og hans team sikret flere gjeve priser på de skandinaviske messene. (Foto: Privat)

+ Det ble drøss av priser til Ghost of 7 på flere skandinaviske messer i april. Nå jakter John Lien sponsorer for å kunne dra på verdens største bilmesse i Las Vegas.

Silje Bratland Roksvåg

Man må bli invitert for å få delta på messene med egen bil. Og det er ingen tvil om at John Lien og hans egenkomponerte Ghost of 7 er ettertraktet. Over hele verden. 

Kun få timer etter at den ble avduket av selveste samferdselsministeren på Oslo Motor Show i fjor høst, var Lien invitert til SEMA, verdens største bilmesse i Las Vegas.

Folkets favoritt

Og i april  har Åmli-mannen turnert Skandinavia rundt med den oransje suksessen. Nærmere bestemt på messa Elmia i Sverige i påsken, som ed sine 90.000 besøkende er Skandinavias største bil- og MC-messe. Deretter gikk turen videre for bilen til «Hot Rod Rock Show» i Tampere i Finland - der 30.000 er innom den årlige messen. Selv måtte sjåføren flys inn dagen etter - han måtte bare en tur på jobb i Åmli kommune først. 

Se alle bildene av den unike bilen

Og det manglet verken på oppmerksomhet eller priser til bilen som han sammen med teamet brukte åtte måneder på å få i stand. I lille Åmli i Aust-Agder. I Sverige stakk bilen av med tre priser, blant annet for beste lakk og folkets favoritt (peoples choice). Også i Finland ble det prisdryss over mannen fra Åmli: Best personal car, Ladies Choice og Peoples Choice. Det var Tvedestrandsposten som først omtalte saken.

- Det er peoples choice-prisen som er aller mest stas å få. For her går publikum rundt og kikker, og velger sin favoritt, sier John Lien til Agderposten.

Han kan fortsatt ikke tro at han vant prisen på begge de to store messene. 

- Nei, det er nesten umulig. Mange av deltakerne har sponsorer og mange millioner i ryggen. Det har ikke jeg, jeg har bare bygget meg en bil, svarer Lien på spørsmål om han hadde turt å håpe eller forvente priser. 

Markedsfører hjembygda

Han legger heller ikke skjul på at han synes det er stas å markedsføre Åmli - for det er mange som vil ha en bit av Ghost og mannen bak: Svenske tv-kanaler, magasiner og Youtube-kanaler for å nevne noen. 

- Det er helt sjukt. Det er knallmoro å markedsføre Åmli på en bra måte. Dette er svært, sier Lien like rolig som om han skulle pratet om været eller jobben på kommunehuset i Åmli.

Og ja, det blir fortsatt tid til å jobbe i hjembygda. Det til tross for mangfoldige invitasjoner til messer over hele Europa. Hadde han hatt større henger og mer ressurser i ryggen, hadde han satt kursen nedover til Frankfurt allerede denne helgen. 

- Jeg har heldigvis en del ferie til gode, for om et år eller to er det hele over, påpeker bileieren. 

Satser mot USA

Hva som nå skjer fremover avhenger av om han kommer seg til SEMA i Las Vegas til høsten. Det klarer han imidlertid ikke alene, da er han avhengig av sponsorer i ryggen. Han vet at selveste John D’Agostino, en legende for alle som bygger amerikanske biler og som han møtte på Oslo Motor Show i oktober, jobber med å få på plass en amerikansk sponsor. Det er også et par som har meldt sin interesse. Så troen på å reise over dammen med doningen lever i beste velgående. 

- Det er gørrtøft. Det er ingen andre nordmenn som har vært der borte ennå. 

- Så du kan faktisk bli den første?

- Ja... svarer Lien tankefullt.

- Det er rart. Hvordan kan de vite hvem jeg er? Verden er ikke stor. Det er et helt annet liv, et helt annerledes liv, legger han til, før han avslutter:

-  Jeg bestemte meg for å bygge én bil som var så fin at den hadde noe på verdensmarkedet å gjøre. Det kostet blod, svette, tårer og masse penger, men nå har jeg gjort det. Det går faktisk an, også i lille Norge. Det er ingen som tør - bare en galning fra Åmli...

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.