annonse

Har tatt forholdsregler før Kamelen-konsert på Canal Street

TOK EN ALVORSPRAT
TOK EN ALVORSPRAT: Festivalsjef Mats Aronsen forsikret seg på forhånd om at det ikke skal ende med bråk når Kamelen opptrer i Arendal i sommer. (Foto: )
Froholdsregler
Froholdsregler: Canal Street har tatt forholdsregler før sommerens konsert med Kamelen i Pollen.

+ – Han er kanskje den mest rufsete denne konsertkvelden, men samtidig relevant, kul og den mest aktuelle undergrunnsartisten i Norge nå. Alt ligger til rette for en fin kveld, også med Kamelen, sier Mats Aronsen etter bookingen av den omstridte artisten.

Frank Johannessen

I desember i fjor ble Kamelen arrestert etter en konsert på Kick i Kristiansand. Canal Street-sjefen Mats Aronsen føler seg trygg på at noe slikt ikke vil skje i Arendal til sommeren.

– Jeg har snakket en god del om dette med manageren hans, Leo Ajkic. Han er innstilt på en fin konsert og god stemning og det stoler jeg på, sier Aronsen.

Advokaten til Kamelen, Jørgen Riple, sier til Agderposten at de fortsatt venter på hva politiet bestemmer seg for å gjøre med saken i Kristiansand, før de vurderer eventuelle skritt mot politiet.

– Og jeg hjelper han når han har havnet i problemer. Det er en stund siden sist nå, sier Riple til Agderposten.

LES OGSÅ: Under sist konsert på Sørlandet ble han pågrepet av politiet. Nå kommer han til Canal Street

Slutten av kvelden

Pollenkonserten til Canal Street starter allerede i 15-tiden for å gi både plass og tid til alle artistene som skal på, samtidig som det sikrer ungdommen som faktisk er målgruppen til denne konserten, får med seg det de skal før leggetid.

– Vi programmerer jo kvelden etter aldersgrupper, slik at foreldre med de yngre ungdommene kan dra hjem i 21-tiden med sine, og så er vi så klart ikke så dumme at vi setter opp Kamelen før mot slutten av kvelden; sist, eller nest sist, når vi har et publikum av unge voksne, sier Aronsen.

Nico og Vinz blir antakelig den artisten Kamelen må kjempe om avslutningsplassen med.

– Kunstnerisk frihet er viktig

Festivalsjef Aronsen innrømmer at selv om han synes Hip Hop-sjangeren er kul, klarer han ikke henge helt med. Derfor er det et ønske som har kommet utenfra som har ført Kamelen, eller Marcus Kabelo Møll Mosele, som han egentlig heter, til Arendal.

Men den erfarne musikkmannen er klar på at selv om Kamelen innimellom havner i klammeri med lovens lange arm, må han gis lange tøyler.

– Han har nok hatt en tøff oppvekst og rapper om livet sitt og det han er opptatt av. Han protesterer mot samfunnet på en kunstnerisk måte og det mener vi er viktig at han får gjøre. Og å være i kontakt med politiet er vel litt sånn hiphop artister driver med, sier Aronsen.

Han tror også stedet for konserten har mye å si for uttrykket. Dermed blir en scene i Pollen ikke akkurat noe som oppfordrer til bråk i festivalsjefens øyne.

– Det er sommer og Arendal og en stor konsert med en mengde artister. Det er ikke det samme som å spille på en klubb, sier Aronsen.

frjo@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.