annonse

Dette tjente kjendisene i Aust-Agder i fjor

Skattelister
Skattelister: Dette tjente de lokale kjendisene fra Aust-Agder i fjor.
IKKE FETT
IKKE FETT: Sammen med kona Monica driver Sigmund Rose fem utesteder på Langbrygga. Men restaurantkongen i Arendal tar ikke mye utbytte til seg selv. Kun 271.000 står det på lønnsslippen for fjoråret. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)
GULL
GULL: OL-jenta Marte Olsbu Røiseland fikk gull på fingeren i sommer, men i lønningsposen var det heller magert. (Foto: Anne Karin Andersen)
Fjoråret var en suksess målt i oppmerksomhet for Amalie Snøløs, men lommeboka var slank
IKKE FETT: Drøyt 143.000 i inntekt. (Foto: TV 2)
POPULÆR
POPULÆR: Også i fjor gikk det så det kostet etter for kunstmaleren fra Høvåg, Frank Brunner. (Foto: ANNE KARIN ANDERSEN)

+ Sigmund Rose er restaurantkongen som omsetter for 50 millioner kroner i året – men tjener selv under fabrikkarbeiderlønn.

Liv Ekeberg

Fem utesteder og barer eier og driver Sigmund Rose (48). På Langbrygga i Arendal ligger de som perler på en snor:

Castelle, Blom, No. 1 Sportsbar, Solsiden Tapas og cocktailbaren Annen Etage drives og eies i samarbeid med Jan Ove Paulsen og kona, Monica Rose.

Agderposten har bedt ham kommentere skattetallene, som viser at han tjente 271.279 kroner i fjor. Det til tross for at han har 103 ansatte og omsetter for 50 millioner i året.

Les alle Agderpostens saker om årets skattelister her!

Arbeidsjern og gründer

– I 2017 brukte vi veldig mye kapital på renovering og utvikling. Og da var det ikke så mye plass igjen til lønningsposen min, sier han.

For 48-årige Rose er et arbeidsjern og han står gjerne på kjøkkenet hele dagen, og avslutter jobben tidligst klokken ti på kvelden.

Han elsker å skape – enten det er matretter, lokale arbeidsplasser eller å renovere hus og leiligheter, som var bransjen han var i før han for ti år siden begynte med utelivsbransjen i på Langbrygga.

Bilder som selger

For bildekunstner Frank Brunner (47), opprinnelig fra Høvåg, var 2017 et godt år pengemessig. Brunner har bygget opp navnet sitt gjennom 15 år og er en produktiv maler.

Oljemalerier og grafikk selges både gjennom en nettside og rett fra veggen når han har utstillinger, både i Oslo og her på «hjemtraktene». I fjor tjente Brunner 2.362.634 kroner på sine verk.

Gjennom flere år har Brunner ligget stabilt på inntektstoppen.

– Jeg har vært heldig. Det er viktig å ha gode gallerister rundt seg, uttalte han da til Fædrelandsvennen.

Holden «sykkel-pensjonist»

Programleder, forfatter, foredragsholder og eks-sykkelproff Dag Otto Lauritzen (62) lå også på hjul etter kronene i fjor.

I fjor dro han inn drøyt 2 millioner i inntekt, han bidro til felleskassa i Grimstad med nærmere 800.000 kroner og har over 9,1 millioner i formue.

I 2016 var Lauritzen oppført med nær 4 millioner i inntekt.

NHO Agder-direktør Siri Mathiesen hadde 910.617 kroner i lønn i fjor, et lite hopp opp fra året før da hun var oppført med 888.505 kroner.

Gründere får det til

Gründer Svend Heier (68) fant opp en måte å bygge inventar som gjør at bord og senger i luksusbåter står helt i vater selv i rom sjø, og det er ingen bølgedal for firmaet hans Stable.

Heier, som er kjent i bybildet for å komme roende i trebåt til kontoret i Kunnskapshavna, dro i land hele 1.059.335 kroner i fjor.

Skral-gründer og festivalsjef Mikal Vassbotn (36) tjente 502.306 kroner i fjor. Vesentlig mindre enn festivalsjef-kollega Mats Aronsen (63) i Canal Street, som spilte inn 658.856 kroner.

Ikke gull alt som glitrer

Like innbringende er det ikke å skyte blink i skisporet.

Frolands store datter Marte Olsbu Røiseland (28) tok sølv på 7,5 km sprint og var med på Norges lag som tok sølv på mix-stafett under vinter-OL 2018 i Pyeongchang, men er oppført med kun 149.957 kroner i inntekt i fjor.