annonse

Til søndagens innesittere: – Kom dere ut!

FART
FART: Værmeldingen sier at vi kan få snø i lavlandet til helga. Det er lov å håpe på nok til å ake søndag. Dette er fra 2015. (Foto: Erik Holand)

+ Den nasjonale friluftsdagen er førstkommende søndag. Ingen grunn til å sitte inne når alt håp er ute!

Liv Ekeberg

Søndag 5. februar er det igjen den store Kom-deg-ut-dagen.

– Formålet er å vise så mange som mulig hvor fint det er å være på tur og kose seg med aktiviteter i naturen i nærmiljøet. Vi i Aust-Agder Turistforening inviterer små og store til utendørs moro og kos på tre steder, sier Dag Fagermyr, leder i AAT.

Tre steder med bål og lek

I vårt område er Friluftsdagen i år lagt til tre steder:

Kleivvann i Gjerstad, Øksenåsen i Tvedestrand og skøytebanen på Dølemo i Åmli.

Skøyter og Turbo-møte

På skøytebanen kan barna hilse på den store, blå «hunden» Turbo.

Barnas Turlag Åmli stiller med bålpanne, pølser og litt å drikke. Ta ellers med varme klær, sitteunderlag, skøyter og hockeykøller, lyder oppfordringen. Arrangementet er fra klokka 12 til 14.30

Natursti med premier

Ved Kleivvann i Gjerstad starter det allerede klokka 11.

Fra parkeringsplassen går du med eller uten ski 1 kilometer i barnevennlig løype fram til Kom-deg-ut-arrangementet.

VERT
VERT: Leder Dag Fagermyr i DNT Aust-Agder håper mange legger søndagsturen til en av de tre arrangementene. Foto: Lik Ekeberg

– Det blir arrangement uansett vær, men om det ikke kommer snø, blir det gåtur inn til Gapahuken, der store og små kan drive aktiviteter og kose seg rundt bål og grill, sier Dag Fagermyr.

Det blir også natursti med premiering.

Ta med grillmat/niste, drikke, varme klær og eventuelt ski/akebrett.

– Vi serverer kaffe og tar med pinnebrøddeig som du kan steike på pinne. Alt er gratis, skriver Havrefjell Turlag og Gjerstad IL som er arrangør.

Natursti og premier

I mangel av skiføre inviterer Barnas Turlag Tvedestrand & Vegårshei til en enkel tur i nærområdet, med start fra Lyngmyr klokka 13.

– Turen går til Øksenåsen i Tvedestrand som har den flotteste utsikten over byen. På veien opp er det natursti med spørsmål for både barn og voksne.

På toppen har vi fyrt opp bål og serverer varm saft og kaffe. Vi er tilbake i 15-tiden.

Turen går på fin, men til tider litt bratt sti. Drøye 2 kilometer tur-retur med cirka 100m stigning. Også her er det ingen værforbehold. Det finnes som kjent ikke dårlig vær - bare dårlige klær.

I år er det 22. gang Den Norske Turistforening arrangerer denne nasjonale turdagen, med 145 arrangementer over hele landet.